Zeki Müren Şarkıları Filarmoni Orkestrası yorumuyla

Çok sesli müziğin tanınması ve sevilmesi için çıktığı yolda ilk sınavından başarıyla geçen Limak Filarmoni Orkestrası’nın, 11 Ekim’de İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirdiği ikinci konser, İstanbulluların büyük ilgi ve beğenisini kazandı. Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan liderliğinde ve sanat yönetmenliğinde kurulan orkestranın şefliğini ise ülkemizin bu konudaki en önemli isimlerinden Rengim Gökmen üstlendi. Orkestra, Türkiye’nin “sanat güneşi” olarak adlandırılan sanatçımız Zeki Müren’in en sevilen şarkılarını bambaşka bir yorumla İstanbullu izleyicilerle buluşturdu.

HOŞGÖRÜNÜN VE ÖZGÜVENİN SEMBOLÜ
Limak Filarmoni Orkestrası’nın ikinci konserinde de hoş geldiniz konuşmasını Limak Vakfı Başkanı Ebru Özdemir yaptı. Limak Vakfı’nı eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında toplumsal fayda sunmak amacıyla kurulduğunu vurgulayan Özdemir, “Vakfımızın gözbebeği ve ilk projemiz olan Türkiye’nin Mühendis Kızları ile özgüveni yüksek, çağdaş ve iş dünyasında başarılı olacak genç kadınlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü biz; kadınların iş dünyasındaki güçlü temsilinin ülkemizi daha ileriye götüreceğine yürekten inanıyor ve bunu çalıştığımız her alana yansıtmaya çalışıyoruz” dedi.
Şimdi de Limak Vakfı çatısı altında kurulan Limak Filarmoni Orkestrası ile de, sanata destek verdiklerini belirten Özdemir şunları söyledi; “Müzik bizleri bir araya getiren bize farklılıklarımızı unutturan sihirli bir araç. Hepimiz Türk sanat müziği şarkılarıyla büyüdük. Orkestramızın konserlerinde de ülkemizin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olan sanat güneşimiz Zeki Müren’i rahmetle ve saygıyla anmak istedik.
Hiç şüphesiz birçoğumuzun dahil olduğu bu jenerasyon, 80’lerin tek kanallı dünyasında, en renkli haliyle Zeki Müren’i izleyerek büyüdü. Zeki Müren’i yaratıcılığın, farklılığın, hoşgörünün ve özgüvenin sembolü olarak benimsedi.
Bu akşam da Zeki Müren şarkılarını çok sesli müzikle birleştirerek size farklı bir tonda sunmayı hedefledik.
Bu projenin gerçekleşmesini sağladığı için okul arkadaşımız, dostumuz Limak Vakfı Sanat Yönetmeni ve fikir babası tenor Murat Karahan’a teşekkür etmek istiyorum.
Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli orkestra şeflerinden Rengim Gökmen’e, Orkestra Koordinatörümüz Emel Özer’e, Zeki Müren şarkılarını başarılı bir şekilde aranje eden Yusuf Yalçın’a ve Limak Filarmoni Orkestrası’nda bu akşam bizlerle bir arada olan değerli orkestra üyelerine de şükranlarımı sunuyorum.”

KONSERLER DEVAM EDECEK
Letonya Ulusal Operası’ndan dünyaca ünlü Moskova Bolşoy Tiyatrosu’na, Berlin Deutsche Oper, Viyana Wiener Staatsoper, Münih Bayerische Staatoper, Napoli San Carlo, Arena Di Verona, Teatro Regio di Parma, Teatro Filarmonico Verona ve Fransa Limoges ile Reims operalarına yüzlerce kez sahnelerde başrolde yer alan Murat Karahan, bu kez de yönetmenliğini üstlendiği Limak Filarmoni orkestrası ile sahnedeydi.
Zeki Müren’in hafızalardan çıkmayan “Şimdi Uzaklardasın”, “Elbet Birgün Buluşacağız” ve “Yaralı Gönlüm” gibi onlarca parçasını seslendiren Karahan, İstanbulluların büyük ilgisiyle karşılaştı. Limak Vakfı çatısı altında kurulan ve tamamı profesyonel yaklaşık 70 müzisyenden oluşan Limak Filarmoni Orkestrası Türkiye’nin farklı şehirlerinde de dünyaca ünlü isimlerle birlikte konserler vermeye devam edecek.

Haber

İlginizi Çekebilir