Finalde ilk raunt VakıfBank’ın

 

Son CEV Şampiyonlar Ligi ve FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonu VakıfBank Bayan Voleybol Takımı, Sultanlar Ligi Final Serisi ilk maçında Eczacıbaşı VitrA’yı 25-22, 25-17, 25-20 setlerle yendi. 30 dakika süren ilk seti 25-22 alan sarı-siyahlılar, ikinci sette hem savunmada hem de hücumda çok etkili oynadı. Seti de 25-17 almayı başardı.

Üçüncü seti de 25-20 alan VakıfBank, karşılaşmayı 3-0 kazandı ve Final Serisi’nde 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 19 Nisan Perşembe günü saat 18:30’da yine VakıfBank Spor Sarayı’nda oynanacak. Final Serisi’nde üç maç kazanan takım, şampiyonluğunu ilan edecek.

MAÇTAN NOTLAR
VakıfBank’ı 200 Çinli destekledi
VakıfBank Spor Sarayı’nda oynanan Türkiye Ligi Final Serisinin ilk maçında sarı-siyahlılar’ı desteklemek için 200’e yakın Çinli taraftar, tribünde yer aldı. Çinli oyuncusu Zhu Ting’e destek pankartı açan Uzak Doğulu seyirciler, maç boyunca büyük bir heyecanla VakıfBank’ı destekledi.
Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei tribünde
Çinli taraftarların yanı sıra VakıfBank Bayan Voleybol Takımı’nı Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei ile ICBC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Keen XU’de karşılaşmayı takip etti. VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren’in protkol tribününde ağırladığı Cui Wei ile Keen XU, karşılaşmayı keyifle izledi.
MAÇIN İSTATİSTİĞİ
VAKIFBANK-ECZACIBAŞI VİTRA: 0-3
SALON: VakıfBank Spor Sarayı
VAKIFBANK: Gizem (L), Gözde 5, Cansu, Zhu 25, Kübra 5, Robinson, M.Gürkaynak, Ayça (L), Slöetjes 12, Naz 2, M.Durul, Rasic 6, Tuğba, Zehra
ECZACIBAŞI VİTRA: Güldeniz 1, Meliha 7, Boskovic 17, Beyza 5, Simge (L), Hande, Adams 1, Büşra 2, Larson 4, Ezgi 1, Gözde, Nur, Dilara, Ognjenovic 3
SETLER: 25-22, 25-17, 25-20
SÜRE: 30′, 26′, 28′ (84 dakika)
HAKEMLER: Nurper Özbar, Erol Akbulut

VAKIFBANK İSTATİSTİKLERİ
İlk Altı: Gözde Kırdar, Milena Rasic, Naz Aydemir, Zhu Ting, Kübra Çalışkan, Lonneke Sloetjes – Gizem Örge

En Skorer: Zhu Ting (25 sayı)

VakıfBank Toplam Blok Sayısı: 9

En Çok Blok Yapan Oyuncu: Milena Rasic, Kübra Çalışkan (3 sayı)

VakıfBank’ın Ace Sayıları: 3

GÖRÜŞLER:
Giovanni Guidetti: Bugün sahadan çok güzel bir atmosfer vardı. Salonu dolduran tüm taraftarlarımıza öncelikle teşekkür ediyorum. Henüz daha ilk seti kazandık. Voleybolda galip gelmek için üç seti kazanmanız gerekiyor. Rakibimiz güçlü bir takım. Diğer maçlar daha zorlu geçecektir. İkinci maça da tüm taraftarlarımızı bekliyoruz.
Lonneke Slöetjes: Final maçlarını kendi sahamızda oynamamız çok gurur verici. Bugün atmosfer çok güzeldi. Tüm gelenlere çok teşekkür ederim. Güzel bir takım oyunu ortaya koyduk. Sonuçtan memnunuz. Ama tabii ki bu daha başlangıç. Daha önümüzde maçlar var. Her şey değişebilir. Rakibimiz güçlü bir takım. Bu yüzden diğer maçlarda da aynı şekilde savaşmamız gerekiyor.
VakıfBank Spor Kulübü hakkında
1989 yılında Ankara’da kurulan VakıfBank Spor Kulübü, kuruluşundan bu yana sürekli olarak en üst ligde mücadele etmektedir. Kazandığı başarılarla Türkiye’nin de gururu olan sarı-siyahlı takım, ülkeye pek çok ilki de yaşatmıştır. Kazandığı 2 Dünya Kulüpler Şampiyonası Şampiyonluğu, 3 Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 1 Top Teams Kupası Şampiyonluğu ve 1 Challenge Cup Şampiyonluğu ile “Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı” unvanı VakıfBank’ındır. Ayrıca 2011 ve 2013 yıllarındaki Şampiyonlar Ligi Şampiyonlukları ile de “Türkiye’nin ilk Şampiyonlar Ligi Şampiyonu” ve “Türkiye’nin en çok Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu kazanan takımı” unvanları da yine VakıfBank’ındır. VakıfBank Voleybol Takımı, 23 Ekim 2012’den 22 Ocak 2014’e kadar oynadığı 73 resmi maçın tamamını kazanarak “Üst üste en çok resmi maç kazanan voleybol takımı” olarak dünya rekoru kırmıştır. Ayrıca 2013 yılında kazandığı beş kupayla “Bir voleybol takımının kazanabileceği tüm kupaları namağlup kazanan” tek takım olmuştur.

Haber

İlginizi Çekebilir