Paris Hilton: Apple’ın iCloud’una güvenmeyin!

Paris Hilton’u hackleyerek yüz binlerce doların dışında bulutta sakladığı müstehcen fotoğraflarını da ele geçiren siber korsanlar yaklaşık beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

HEDEFİNDE BAŞKA KİŞİLER DE VARDI

Paytsar Bkhchadzhyan olarak bilinen kadın hacker, Hilton’un hesaplarını 2015 ve 2017 yılları arasında birkaç kez tehlikeye atmıştı. Sonunda 170 bin dolardan fazla para çaldı. Ayrıca hedefinde daha fazla kişi (Rick Hilton ve kız kardeşi Nicky de dahil) vardı.

Milliyet’in haberine göre siber korsan, Paris Hilton’u taklit etmeye çalıştı ve hatta bir gece boyunca 40.000 dolardan fazla harcayarak Roosevelt Hotel’in Hollywood’daki bir partisine rezervasyon yaptırmak için kredi kartlarını kullandı.

DURUŞMA ÖNCESİ GAZETECİLERLE KONUŞTU

Hacker, Paris Hilton’un birkaç müstehcen görüntüsünü sakladığı iCloud hesabına da erişmeyi başardı. Çalınan içerik şimdiye kadar sızdırılmamıştı.

Duruşma öncesinde gazetecilere konuşan Paris Hilton, diğer ünlüler ve Apple için kesinlikle iyi bir haber olmadığını söyledi. Hilton, “O zamandan beri iCloud’u hiç kullanmadım. Ona güvenmiyorum” dedi.

Hacker’ın iCloud hesabını nasıl tehlikeye attığı ve orada saklanan içeriğe nasıl eriştiği kesin olarak bilinmese de, ünlülerin çalınan fotoğrafları internette epey konuşuldu. Hacklenen iCloud hesaplarıyla fotoğrafları internete sızan diğer ünlüler arasında Jennifer Lawrence, Miley Cyrus, Lindsey Vonn ve Kristen Stewart da var.

Haber

İlginizi Çekebilir