Gençler Soruyor Siyasiler Cevaplıyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Genç Seçmenlere Number1 Fm ve Number1 Türk FM ortak yayınında seslendi. Mehmet Şimşek, “Gençler Soruyor, Cumhurbaşkanı Adayları cevaplıyor” programında Kadir Çetin’e konuk oldu.

Number One FM ve Number One Türk FM ortak yayınında soruları yanıtlayan Şimşek’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Kadınlar toplumumuzun yarısını oluşturuyor. İş gücüne katılımları önemli. Girişimci kadınlara kredi garanti fonunda imkan sunduk. Kadınların hepsi çalışsın eğitilsin böylece Türkiye uçar ve kimse tutamaz ..   Türkiye istihdam sağlamada şu 10 yıl içerisinde dünyada ilk 5’te. Genç nüfusun fazla olması iş gücüne katılımı arttırıyor. İstihdam yetersiz kalıyor.

 

Türkiye 8.8 milyon kişiye 10 yılda iş buldu. Ama hala diplomalı işsiz var istihdamı arttırıyoruz. Parttime çalışmayı ilk olarak kaldıracağız. ikinci olarak  İş başı eğitim programı. Eğitim imkanlarını arttırdık harcamalarda arttı. Teknik ve meslek liselerini arttırdık. Her organize sanayi bölgelerinde liseleri açtık ve burada onların iş imkanını ve eğitimini sağlıyoruz. Öğrencileri teşvikle Bilim matematik mühendisliğe yönlendireceğiz. Kodlama ve yazılım programlarını geliştireceğiz.

Çalışan Hiç kimseyi enflasyonda ezdirmedik. Ak parti olarak enflasyonu yüzde 70 den yüzde 9 a indirdik.

 

Ülkedeki bütün borçlar milli gelirin yüzde 142’sidir. Türkiye dünyanın en borçlu ülkesi diyorlar doğru değil. Muhalefet doğru söylemiyor. Yaptığımız projelere çamur atıyorlar.

 

Muhalefet doğru öneride bulunursa tabiki de değerlendiririz. Vaatlerimizden biri Emeklilere her bayramda 1000’er lira maaş ödeyeceğiz. Bakanlık sayısı azaltılacak

Biz Organize sanayi bölgelerinde çalışanları 3 kat arttırdık

 

Muhalefetle bir araya gelemeyiz ilkelerimize uynuyor. Ben burda Ak Parti’ninin yaptıklarını anlatmak istiyorum.  Benim makam mevki gibi hiçbir zaman derdim olmadı. Son 11 yılda bu ülkeye hizmet etmeye çalıştım. Milletvekili ya da bakan olmak gerekmiyor bu benim tercihim.

 

Haber

İlginizi Çekebilir