‘Dosso Dossi kurdaki artışı fırsata çevirdi’

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan , döviz kurlarında son dönemde görülen hızlı artışı fırsata çevirdiklerini söyledi. Yılın ilk 5 ayında yüzde 25 ciro artışı elde ettiklerini ifade eden Eraslan, “Kurun yukarı çıkması ile birlikte sektör fiyat avantajı elde etti ve daha önce Çin ve İtalya’ya giden müşteri Türkiye’ye döndü. Antalya’da daha önce 5 bin alıcı ağırlarken sayı ilk kez 6 bine yaklaştı. Katılımcı sayısındaki artış, kurun sağladığı avantajlar ile Antalya’da bu sezon ciromuz 75 milyon doların üzerine çıkacak. Hazır giyimde ilk 5 ayda yüzde 9.8 artan Hazır giyim ihracatının yıl sonunda 19 milyar doları geçerek rekor kıracağına inanıyorum” dedi.

Hikmet Eraslan, şöyle devam etti: “Ürün kategorilerini yılbaşından itibaren erkek giyim ile ayakkabıyı katarak genişlettik. Türkiye’ye gelme konusunda çekincesi olan alıcılar için geçen mart ayında Antalya ile aynı konsepte Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de hazırladığımız şovun ilkini düzenledik. Bunu gelecek yıllarda Beyrut, Almatı gibi şehirlere taşımayı hedefliyoruz.”

‘Ucuz ürün dönemi bitti’

Üretimde tasarımın ve inovasyonun öne çıktığı bir sürece girildiğini anlatan Eraslan, “Türkiye olarak moda endüstrisinde ucuz ürün ile gidecek yolumuz kalmadı. Bizim yüksek katma değerli üretime yönelmemiz gerekiyor” dedi. Her yıl iki kez düzenlenen moda ve fuar organizasyonu Dosso Dossi Fashion Show (DDFS) yerli üreticilerle 30’u aşkın ülkeden 5 bin alıcıyı buluşturuyor.

Haber

İlginizi Çekebilir