Tuba Büyüküstün IMDb Listesinin Zirvesinde

Daha da önemlisi Büyüküstün, IMDb’nin global listesinde ilk 1000 oyuncu arasına girerek geçtiğimiz haftalarda Fahriye Evcen’in ulaştığı zirveyi aşmış oldu. Tuba Büyüküstün tüm dünyada 10 milyondan fazla oyuncunun yer aldığı sıralamada 978. sıraya ulaşarak 2017’nin başından bu yana Türk oyuncuların gördüğü en iyi sırayı elde etti.

Tuba Büyüküstün’ün, tüm dünyada; özellikle Arap ülkelerinde ve Güney Amerika ülkelerinde milyonlarca hayranı bulunuyor. Türk eğlence sektörünün datalarını kaydeden ve analiz eden Socipol’ün verilerine göre Büyüküstün, geçen haftaya göre 17.700 sıra birden yükselerek 2018’in başından bu yana Türk oyuncular arasında ilk 3’ten hiç inmeyen Kıvanç Tatlıtuğ, Ahlat Ağacı ile büyük başarı elde eden Nuri Bilge Ceylan, Çağatay Ulusoy ve Farah Zeynep Abdullah gibi oyuncu arkadaşlarını geride bıraktı.

Dünya üzerinde 10 milyondan fazla televizyon ve sinema oyuncusunun yer aldığı veri tabanında ilk 10 bin ismin içinde yer almak büyük prestij göstergesi kabul ediliyor. Socipol’ün bildirdiği verilere göre IMDb Starmetre sıralamasında bu hafta global sıralamada ilk 10 binin içine ülkemizden 5 oyuncu girdi. Türk oyuncuların sıralamasında ilk 10 isim arasında 5 kadın oyuncu ve 5 erkek oyuncu yer alıyor.

Haber

İlginizi Çekebilir