Cesur gitarist, Türkiye’ye geliyor

Experience Hendrix 2014-17 sahnesindeki tek kadın gitarist olan Ana Popovic, çağının müziğine yön veren özel bir isim.

Belgrad doğumlu gitarist ve şarkıcı Ana Popovic, üçlü albümü TRILOGY için tekrar yollarda! TRILOGY, Popovic’in bugüne kadarki en iddialı işini ortaya koyuyor.

TRILOGY ile birlikte Ana, üç albümü aynı anda piyasaya sürüyor. Yirmi üç tane birbirinden özel funk, rock/blues ve caz parçası, Grammy ödüllü Warren Riker (Lauryn Hill, Carlos Santana), Tom Hambridge (Buddy Guy) ve günümüz caz sahnesinin önde gelen tromboncularından, besteci ve yapımcı Delfeayo Marsalis katkılarıyla hayat buluyor. Albümün konukları arasında ise Joe Bonamassa, Robert Randolph ve daha niceleri yer alıyor.

Experience Hendrix 2014-17 sahnesindeki tek kadın gitarist olan Ana, çağının müziğine yön veren özel bir isim. Ana TRILOGY hakkında, “Müzik endüstrisinin şu anki durumu ve geleceği ile ilgili kuşkularımızın olduğu bu günlerde, TRILOGY ile başka bir hikaye anlatmak istedim. Plak endüstrisi ağır darbeler almış olsa da ve Spotify hepimizi ezmiş geçmiş olsa da bir sanatçıyı durdurmak çok zor. Yaratıcılık hala hayatta ve müzik hayatı kutlamanın en güzel yolu.

Sırbistan doğumlu Ana, müziğin fazlasıyla değer gördüğü bir ailede büyüdü. Gençliği boyunca babasının arkadaşlarını toplayıp tertiplediği doğaçlama caz geceleriyle olgunlaşan Ana, babasının etkileyici blues ve soul plak koleksiyonun arasında kendini ve kendi müziğini keşfetmeye başladı. Bu atmosferde babasının gitarına 15 yaşında sarılan Ana, günümüze kadar geçen sürede yetenekli ve cesur bir gitar fenomenine dönüştü.

Ana ve grubu, durdurak bilmeden dünyanın her bir köşesindeki blues, jazz ve rock festivallerinde sahne alıyor. Fender, D’Angelico, Jim Dunlop, Joe Bonamassa ve Gary Clark Jr. gibi isimler tarafından desteklenen Popovic, bugüne kadar B.B. King ve Buddy Guy gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Altı Blues Music Ödülü’ne aday gösterilen Popovic, Vintage Guitar ve Guitar Player gibi dergilerin kapağında yer aldı. Can You Stand The Heat (2013) ve Unconditional (2011) albümleri USA Today tarafından haftanın albümü seçilerek NPR Music’te yer aldı. Ana’nın tüm albümleri, Billboard Blues Chart’ta ilk 5 arasında gösterildi ve haftalar boyunca dünyanın bir çok radyo istasyonunun listelerinde kalmayı başardı.

Haber

İlginizi Çekebilir