Pharrell Williams’tan Donald Trump’a Rest

Pharrell Williams, ABD Başkanı Donald Trump’a, 11 kişinin hayatını kaybettiği sinagog saldırısından hemen sonra seçim kampanyasında Happy (Mutlu) adlı şarkısını kullanmasına tepki gösterdi: Mutlu olunacak bir şey yok!

Şarkıcı Pharrell Williams, ABD Başkanı Donald Trump’a bir mektup göndererek, cumartesi sabahı 11 kişinin hayatını kaybettiği sinagog saldırısından saatler sonra kendisine ait Happy adlı şarkıyı kampanyasında kullanmasını eleştirerek buna bir son vermesini istedi.

Hollywood Reporter’ın haberine göre, Williams’ın avukatı, Trump’a gönderdiği mektupta, “11 kişinin katledildiği gün, Trump, Williams’ın Happy (Mutlu) adlı şarkısını Indiana’daki politik bir etkinlikte kalabalığa çaldı” ifadesine yer verdi.

Mektupta, “Cumartesi günü ülkemize uygulanan trajedide ‘mutlu’ olunacak bir şey yoktu ve bu şarkıyı bu amaçla kullanmanız için hiçbir izin verilmedi” denildi.

Mektup, Trump’ın, şarkıyı telif hakkını ödemeden ve izinsiz olarak kullandığını da ortaya çıkardı.

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yer alan Pittsburgh şehrindeki Tree of Life (Yaşam Ağacı) sinagoguna girerek, Şabat ayini yapan kalabalığa ateş açmıştı.

Trump saldıryı “Korkunç bir toplu katliam” olarak nitelendirse de Indiana şehrindeki seçim kampanyasını iptal etmemişti.

Haber

İlginizi Çekebilir