Madonna’ya Eurovision için bir milyon dolarlık teklif

Madonna’nın İsrail’in Tel Aviv kentinde yapılacak 2019 Eurovision Şarkı Yarışması’nda sahne alacağı iddiası ortaya atıldı.

İsrail’de yayın yapan Ynet adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Madonna’ya Eurovision’da sahne alması için Kanadalı milyarder Sylvan Adams teklifte bulundu.

İsrail’de büyük kültürel ve sportif etkinliklerin yapılması için çaba göstermesiyle tanınan Sylvan Adams’ın, Madonna’ya Eurovision’da sahneye çıkması için bir milyon dolarlık teklifte bulunduğu iddia edildi.

Sylvan Adams’ın iş ortağının Ynet’e aktardığı bilgiye göre, hayatını İsrail devletinin markalaşması ve güçlenmesi için spor ve kültür etkinlikleri ile yeniliklerin getirilmesine adayan Adams, Madonna’nın varlığının Eurovision Şarkı Yarışması’na medya ilgisinin artmasını sağlayacağını düşünüyor. Bununla birlikte Madonna’nın İsrail’e gitmesiyle pek çok kişinin de ülkeyi ziyaret etmek isteyeceğine inanıyor.

İş insanının bir milyon dolarlık teklifine Madonna’nın ne yanıt verdiği henüz bilinmiyor. Anlaşmanın sağlanıp sağlanmadığının önümüzdeki günlerde belli olacağı düşünülüyor.

Filistin halkına yönelik insan hakları ihlalleri dolayısıyla tepki çeken ve hakkında boykot çağrısı yapılan İsrail, geri adım atarak, yarışmayı Kudüs yerine Tel Aviv’de yapma kararı almıştı.

İsrail’in ev sahipliği yapacağı 2019 Eurovision Şarkı Yarışması için Eurovision yönetimi, resmi web sitesinde yaptığı açıklamada, “64. Eurovision Şarkı Yarışması, 14 Mayıs Perşembe günü, 16 Mayıs ve 18 Mayıs 2019’da İsrail’deki Expo Tel Aviv’de (Uluslararası Kongre Merkezi) gerçekleşecek” ifadelerine yer vermişti.

Dünya çapında 140 sanatçı, İsrail’de yapılacak 64. Eurovision Şarkı Yarışması’nın boykot edilmesine İngiliz The Guardian gazetesinde yayımladıkları mektupla destek vererek, “Biz, burada imzası bulunan sanatçılar, Filistinli sanatçıların İsrail’in ev sahipliğinde yapılacak 2019 Eurovision Şarkı Yarışması’nı boykot çağrısını destekliyoruz. Filistinliler, özgürlüklerine, adalet ve eşit haklara kavuşana kadar onları temel haklarından mahrum eden devlet ile işler eskisi gibi yürütülmemeli” ifadelerine yer verilmişti.

Haber

İlginizi Çekebilir