Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ortak basın açıklaması yaptı. İki lider İdlib konusunda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdlib’de şu an itibarı ile atmamız gereken adımları attık, atmaya devam edeceğiz. İdlib’de kararlığımız netice veriyor göçmenler geri dönmeye başladı” dedi. Putin de İdlib konusunda, “Koordineli devriye konusunda anlaştık. Suriye’de çözüm için İdlib sorunu çözülmeli” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nda baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, şahsına ve heyetine gösterdiği sıcak ve samimi misafirperverliği için Putin’e teşekkür etti.

Putin ile Türk ve Rus iş dünyasıyla bir araya geldiklerini anımsatan Erdoğan, “Yatırım fırsatlarını ele aldık. Bu toplantımızın, iş çevrelerinin sorunlarının çözümlerine ve ticaret hacmimizin istediğimiz noktalara ulaşmasına vesile olacağına inanıyorum” dedi.

Haber

İlginizi Çekebilir