Yüksek Seçim Kurulu Reddetti

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, Kurul tarafından İstanbul’da 51 sandığın tekrar sayılmasına karar verildiğini, 31 ilçede yeniden sayım talebinin kısmen reddedildiğini, Büyükçekmece ilçesiyle ilgili taleplere ilişkin kararın ertelendiğini bildirdi.

Özel, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında İstanbul’da yapılan itirazlara ilişkin YSK binası önünde açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da 10 milyon 560 bin 963 seçmen bulunduğunu belirten Özel, AK Parti ve CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayları arasında 15 bin civarında oy farkı olduğunu söyledi.

Özel, İstanbul’daki 15 bin oy farkının Anadolu’nun Karabük-Ovacık, Çankırı-Bayramören, Kırklareli-Kofçaz, Kilis-Mustafabeyli, Kırşehir-Akçakent, Kilis-Polatlı, Bingöl-Yayladere, Bilecik-Yenipazar, Kastamonu-Doğanyurt ilçelerindeki bir oya tekabül ettiğini ifade ederek, “Yani İstanbul’da bir oyun peşindeyiz. O ilçelerde bir oy ne ise İstanbul’da da bir oy odur.” diye konuştu.

Oyların tamamının sayılmasına yönelik taleplerini YSK’ya taşıdıklarını anlatan Özel, “32 ilçeden 31’ini karara bağladı Yüksek Seçim Kurulu biraz önce. Bir tanesini, Büyükçekmece’yi erteledik. Yarından sonra görüşülecek Büyükçekmece. Çünkü, başka olaylar da var. Büyükçekmece hem ilçe belediyesiyle ilgili olaylar var hem de büyükşehire etkisiyle ilgili olaylar var. Onun için onu erteledik.” bilgisini verdi.

Haber

İlginizi Çekebilir