Altın Güvercin yeniden kanatlandı

Kuşadası’nın en önemli markası olarak nitelenen Altın Güvercin Beste Yarışması altı yıllık aranın ardından yeniden hayat buldu. 22. kez düzenlenen etkinliğe halk yoğun katılım gösterdi. Büyük beğeni toplayan dev organizasyonda heyecan ve coşku doruktaydı. Gecede yepyeni bir yıldız doğdu. Rap sanatçısı Gökçe Özgül açık ara farkla birinciliğe layık görüldü. Görkemli organizasyona gölge düşüren faktör ise sunucunun tepki doğuran gafları oldu.

Kuşadası Belediyesi tarafından, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ve Number1 Türk’ün Medya Sponsorluğunda düzenlenen Altın Güvercin Beste Yarışması altı yıl aranın ardından yeniden başladı. Vatandaşlar, AVM Amfi Tiyatro’da yapılan büyük finale yoğun ilgi gösterdi. 2 bin 600 koltuklu amfi tiyatronun kapasitesi eklemelerle 3 bine çıkarıldı. Buna rağmen, yaklaşık bin kişi dışarıda kaldı, bir o kadarı da geri dönmek zorunda kaldı. Amfi tiyatroya giremeyenler için dışarıya dev LED ekran konuldu. Etkinliğe, belediye başkanlarının yanısıra çok sayıda milletvekili de katıldı. Finale kalan 10 bestenin yarıştığı gecede sanatçılara Turhan Yükseler Orkestrası eşlik etti. Jüri heyetinde Ali Rıza Türker, İzzet Öz, Işın Karaca, Doğukan Manço, Ali Rıza Binboğa, İlhan Şeşen, Armağan Çağlayan, Volkan Severcan, Yusuf Bütünley, Ömür Gedik ve Kuşadası’ndan Murat Sert ile Hüsnü Öten yer aldı.

CAHİL SUNUCU SKANDAL YARATTI

 

Gecenin sunuculuğunu Murat Güloğlu ile Hülya Özuğur İskender yaptı. Güloğlu ne kadar başarılı bulunduysa İskender o kadar başarısız bulundu. Jüri üyelerini takdim edilirken İlhan Şeşen anons edilmedi. Geceye Hülya Özuğur İskender’in gafları damga vurdu. Kuşadası halkına “Kuşadalı halkı” diye hitap eden İskender, Ali Rıza Binboğa’yı MESAM Başkanı olarak takdim etti. Jüri masasından sahneye seslenen Binboğa, “MESAM Başkanı ben değilim, sevgili Arif Sağ” diye düzeltti. İskender’in herkesi üzen ve tepki çeken skandalı ise duayen sunucu Halit Kıvanç hakkında söyledikleri oldu. İskender, hayatta olan Halit Kıvanç’ın vefat ettiğini söyleyince amfi tiyatroda soğuk rüzgarlar esti. Hülya Özuğur İskender, “Halit Kıvanç’a rahmet diliyoruz” dedi. İlk şaşkınlığın ardından toplumdan protesto sesleri yükseldi, jüri üyeleri de ayağa kalkarak sahneye seslendi ve sunucuya Halit Kıvanç’ın hayatta olduğunu söyledi. Buna karşın Hülya Özuğur İskender sıradaki şarkıyı anons ederek sahneden indi. Diğer sunucu Murat Güloğlu, “Halit Kıvanç’a uzun ömür diliyoruz” diyerek partnerinin hatasını düzeltmeye çalıştı. Şarkının ardından tekrar sahneye geldiğinde bu kez kendisi için alkış isteyen İskender, “Az önce hata yapmışım, özür dilerim “dedi.

ONUR ÖDÜLLERİ ALPAY VE ALİ RIZA TÜRKER’E

Yarışma kapsamında gelenekselleşen Barış Manço Onur Ödülü, bu yıl ünlü yorumcu ve şarkıcı Alpay’a verildi. Alpay ödülünü yarışmanın organizatörü Ali Rıza Türker’den aldı. Türkiye’de ilk ve tek olan beste yarışmasının yaratıcısı olan Ali Rıza Türker de Altın Güvercin Onur Ödülü’ne değer görüldü.

Alpay

EDİS ANFİ TİYATROYU AYAĞA KALDIRDI

Yarışmacıların eserleri seslendirildikten sonra jüri değerlendirme ve noter huzurunda oyları birleştirme işlemi için kuliste toplandı. Bu esnada pop star Edis sahne aldı. Dansçıları ve orkestrasıyla birlikte konsere büyük emek vererek hazırlandığını performansıyla ortaya koyan Edis beğeni topladı. Yaklaşık yarım saat sahnede kalan Edis halkı coşturdu.

KUŞADASI’NDA BİR YILDIZ DAHA DOĞDU

Altın Güvercin’e uzanan sanatçı 25 yaşındaki Gökçe Özgül oldu. Rap müzik sanatçısı Gökçe Özgül, söz ve müziği kendisine ait “Sen Bana Canlı Lazımsın “ adlı eserinin yorumculuğunu da kendisi yaptı. Özgüvenli tavrı, sempatikliği ve dans stiliyle de beğeni toplayan Özgül en çok alkış alan isim oldu. Jüri üyelerinden yüksek puan alarak açık ara farkla şampiyonluğa erişen Özgül, birlikte 50 bin Lira para ödülüne ve Altın Güvercin heykelciğine uzandı. Altın Güvercin Beste Yarışması’na ilk kez bir rap şarkısı birinciliğe ulaşmış oldu. Beste yarışmasının ikincilik ödülüne “Prova” isimli eseriyle Selahattin Erhan, üçüncülük ödülüne “Korkarım“ adlı eseriyle kazanan besteci Gökhan Varol layık görüldü. “En iyi yorumcu” ödülünü ise “Prova” isimli eseri seslendiren Duygu Karakuş kazandı.

Jüri üyeleri

ÇERÇİOĞLU ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Ödülünü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun elinden alan şampiyon besteci Gökçe Özgül, “Çok mutluyum. Mutluluğumu tarif edemiyorum. Yaşadığım çok güzel bir duygu“ dedi. Özgül’ü kutlayan başkan Özlem Çerçioğlu da 7 Eylül’ün Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Dün hain terör saldırısıyla şehit düşen Tufan Kansuva’yı anan Çerçioğlu, “Bu güzel kurtuluş günümüzde üzücü bir haber aldık. Mardin Özel Hareket Şube Müdürü, PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşmüştür. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bir kez daha terörü lanetliyorum“ dedi. Çerçioğlu, “Başta büyük önderimiz Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Laik, demokratik Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak” diye konuştu.

KUŞADASI’NIN EN ÖNEMLİ MARKASI

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Altın Güvercin Beste Yarışması’nı festivale dönüştürerek 6 güne yaydı. Kitap imza etkinliklerinin yanısıra yıldız isimler konserler verdi. Haluk Levent, Hande Yener, Murat Dalkılıç ve Ziynet Sali konserlerinin ardından festivalin son gününde beste yarışması yapıldı. Başkan Ömer Günel, altı gün boyunca Kuşadası’nın kültür, sanat ve müziğe doyduğunu belirterek, “Altı yıllık bir aranın ardından yeniden kanatlandırdığımız Altın Güvercin’de büyük finalin mutluluğunu yaşıyoruz. Kuşadası’nın en önemli markasını yeniden ayağa kaldırdığımız ve altın güvercini yeniden uçurduğumuz için mutluyuz. Katkı koyan ve ilgi gösteren herkese teşekkür ederiz“ dedi. Günel, SÖZCÜ’ye verdiği demeçte, “Altın Güvercin’in Türk müziğine katkısı artarak sürecek. Antalya’daki Altın Portakal Film Festivali sinema sektörü için ne anlam taşıyorsa Altın Güvercin de müzik dünyasının kalbinin attığı yer olacak. Çok kısa bir zaman içinde gerçekleştirdiğimiz organizasyondaki kusurlarımızı da gördük, eksiklikleri kapatarak önümüzdeki yıl çok daha iyisini yapmaya çalışacağız. Hayallerimiz arasında Altın Güvercin’e uluslararası boyut kazandırmak da var” diye konuştu. Günel, stadyumun çatısı çökme riski taşıdığı için etkinliği amfi tiyatroda yapmak zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi.

Altın Güvercin’e uzanan sanatçı 25 yaşındaki Gökçe Özgül

“GELECEK YIL DAHA İYİSİ OLACAK”

Sunucu skandalı haricinde organizasyon genel anlamda çok başarılı bulundu. Altın Güvercin Beste Yarışması’nın genel koordinatörü Ali Rıza Türker SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, “Benim hayatımda duygu yüklü bir geceydi. MÜYORBİR ve POPSAV kurucu genel sekreterliğinin ardından Altın Güvercin Onur Ödülü’ne layık görüldüğüm için çok mutluyum. Altı yıllık aranın ardından Altın Güvercin’i yeniden başlatan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel başta olmak üzere katkı sağlayanlara yürekten teşekkür ediyorum. Gelecek yıl çok daha iyi olacak” dedi. Sunucu Hülya Özuğur İskender’in yaptığı gafa kendisinin de çok üzüldüğünü belirten Türker, “Halit Kıvanç benim çok sevgili dostumdur, duayendir. Altın Güvercin’in isim babası da odur. Bu organizasyonun başlangıç aşamasında çok önemli katkıları olmuştur. Ona minnettarız ve vefa duygusuyla doluyuz. Uzun ömürler diliyorum” diye konuştu. Gecede pırıl pırıl bir yıldız doğduğunu söyleyen Türker, “Bundan sonra da Kuşadası starlığa açılan pencere olacak. Altın Güvercin müzik dünyasına katkılarını artırarak sürdürecek” dedi.

Haber

İlginizi Çekebilir