Prenses Diana’nın elbisesi satışta

Moda ikonu olan prensesin en çok tanınan 8 kıyafetlerinden biri Londra’da açık artırmaya çıkıyor. Elbisenin yaklaşık 2 milyon 600 bin liraya alıcı bulması bekleniyor. Prenses Diana elbiseyi, 1985’te ABD Başkanı Ronald Reagan’ın Beyaz Saray’da verdiği davette giymişti. Diana, o davette dünyaca ünlü Amerikalı aktör John Travolta ile dans etmişti.

 

Prenses Diana, 31 Ağustos 1997’de Paris’te paparazilerden kaçarken bindiği araç kaza yapmış, Prenses bu kazada hayatını kaybetmişti. Galler Prensesi Diana, 1985’te Beyaz Saray’daki bir davette lacivert kadife elbisesi ile adeta peri masalından çıkmış gibi görünüyordu. Modacı Victor Edelstein tarafından tasarlanan elbisesiyle, Hollywood yıldızı John Travolta ile Saturday Night Fever isimli şarkıda vals yapan Diana, ölümünden 2 yıl önce ikonik elbiseyi AIDS Vakfı yararına satmıştı.

Elbise o dönem, 130 bin dolara (yaklaşık 750 bin lira) satıldı. 2013 yılında yeniden açık artırmaya çıkan elbise, 362 bin dolara (2 milyon 81 bin lira) alıcı buldu. Şimdi ise yeniden satışa çıkmayan hazırlanan ikonik elbisenin, bu kez 450 bin dolara (2 milyon 600 bin lira) alıcı bulması bekleniyor.

Haber

İlginizi Çekebilir