Bedri Baykam 30. kitabını ingilizce olarak yayınladı

İlk tanıtımı Los Angeles’ta yapılan kitap, sanat ve politika olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Kitabın sanat bölümünde sanatçının modern ve çağdaş Türk sanatı üzerine yazıları, sanat ortamında yaşanan sanatçı-küratör gerilimleri, Baykam’ın Dünya Sanat Günü için verdiği mücadele ve bunu UNESCO’ya kabul ettirişine dair yazılar yer alıyor.

Kitabın siyasete ayrılan bölümünde ise, sanatçının Türkiye’de köktendinciliğe ve 2. Cumhuriyetçiliğe karşı verdiği mücadeleler, CHP Genel Başkanlığı adaylığı dönemi, Gezi Direnişi ile ilgili yazıları, CHP Cumhurbaşkanlığı adayları hakkında getirdiği eleştiri ve yorumları, Erdoğan ile Obama’ya yazdığı açık mektuplar gibi konular bulunuyor.

Önceki gün Piramid Sanat’ta düzenlenen davette kitabı için konuşma yapan Bedri Baykam şunları söyledi: “Kitabın adı ‘Gerillanın Şemsiyesi Olmaz’, bu gerçekten öyle; benim hiçbir zaman şemsiyem olmadı. Yaşadığımız hayatta bütün riskleri daha karşıdan, cepheden almayı göze alarak bu mücadeleyi veriyoruz; hem sanat siyasetinde, hem sokak siyasetinde, hem de demokrasi savaşında. Bütün bu açılardan artık bir şekilde başımıza taş yağmasını da, bıçaklanmayı da, uykusuz kalmayı da, günde 25 saat çalışmayı da göze alarak sürdürdüğümüz bir hayat. Bu kitap benim 82’deki bir yazımla başlıyor ve en son bugünün siyasetine değen, son Amerika ile krizlerine dair yazıyla bitiyor. Geniş spektrumlu antibiyotik diyorum bu kitaba.”

 

Haber

İlginizi Çekebilir