Prens Andrew FBI ile işbirliği yapmadı

New York Güney Bölge Savcısı Geoffrey Berman, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in oğlu Prens Andrew’un, tecavüz, cinsel taciz ve pedofili hükümlüsü Jeffrey Epstein ile ilgili yürütülen ‘seks ticareti’ soruşturmasında ‘işbirliği yapmadığını’ söyledi. Berman, savcılık ve FBI’ın ifadesine başvurulmak üzere Prens Andrew’un avukatlarıyla iletişime geçtiğini belirtti.

Prens Andrew, Epstein’in evlerini ziyaret ettiği sırada şüpheli herhangi bir davranışla karşılaşmadığını ve şüpheli bir durum görmediğini ifade etmişti.

Amerikalı milyarder Epstein, seks ticaretiyle ilgili yasal süreç devam ederken Ağustos ayında cezaevindeki hücresinde kendini asarak intihar etmişti.

Prens Andrew kendisine cinsel istismarda bulunduğu suçlaması sonrası geçtiğimiz yıl kasım ayında Kraliyet Ailesi adına yürüttüğü görevlerden çekildiğini duyurmuştu.

Virginia Giuffre, henüz reşit değilken Prens Andrew’un kendisini taciz ettiğini iddia etmiş, Prens Andrew ise bu iddiaları reddetmiş, yaşananları da hatırlamadığını söylemişti.

Haber

İlginizi Çekebilir