Bakan Kurum nasıl Kara Murat oldu?

Gazeteci Candaş Tolga Işık yazısında bu söylentiyi köşesine taşıdı;

Elazığ’da bir Kara Murat efsanesi yürüyor. Bu öyle bir efsane ki Cumhurbaşkanı’nın kulağına kadar gitmiş. Kim o Kara Murat? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum deprem olduğu günden beri Elazığ’dan ayrılmıyorlar…

Öyle sıcak makam odalarından talimat yağdırarak değil, sokak sokak mahalle mahalle gezerek “Devlet burada, sizinle” mesajını veriyorlar. Bakan Kurum’la ilgili bir olay öğrendim dün: Bir amcamız depremde evi hasar görünce evsiz kalmış. Evladını da İstanbul’da okutuyor. Kendi acısını unutmuş evladına önümüzdeki ay yurt parasını gönderememenin derdine düşmüş.

Elazığlı amcamız kimin nasıl haberi oldu diye düşünürken bir akrabası “Ben önceki gün Bakan’a anlattım o yaptı herhalde” diyor. Amca gece yarısı Bakan’ın yanına gidiyor. “Allah senden razı olsun” diyor. Bakan “Allah devletimizden razı olsun, ben değil devletimiz yaptı” diye yanıt veriyor. Elazığ’da şimdi bu hikaye dilden dile dolaşıyor. Murat Bakan nasıl Kara Murat oldu diye merak ediyorsanız hikâyesi budur.

Haber

İlginizi Çekebilir