NY Moda Haftasına Türk Damgası

 

Türk tasarımları ve yüzde yüz Türk kumaşlarıyla 4 ayrı Türk tasarımcı tarafından şekillenen Turkish Designers defilesinde Uluslararası medya kuruluşlarının büyük ilgi gösterirken 4 Türk tasarımcısının New York çıkarması olarak işaret edildi.

Türk modasının temsil edilmesinin önemine dikkat çeken 4 Türk Tasarımcı; “Öncelikle destekleri için Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a, Tim başkanı Sayın İsmail Gülle’ye ve Türkiye Tanıtım Grubu Yönetim Kuruluna sonsuz teşekkürler. Biz Türk modacılar olarak ülkemiz adına çok gururluyuz’’ açıklamasını yaptılar.

İsmail Gülle: “Türk tasarımları yüzde yüz Türk kumaşıyla dünya podyumlarında göğsümüzü kabartıyor. ” Genç modacılar ve Türk Tekstili için bu tür etkinliklere katılımının önemli bir motivasyon kaynağı olduğuna dikkat çeken Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye Tanıtım Grubu Başkanı İsmail Gülle; “Dünyanın sayılı moda merkezlerinden New York’ta Türk tasarımlarını yüzde yüz Türk kumaşlarıyla dünya podyumlarına taşıyan Türk tasarımcılarımız Aslı Filinta, Deniz&Begüm Berdan (DBBERDAN) , Hakan Akkaya ,Simay Bülbül’e teşekkür ediyoruz’’ dedi.Turkish Designers defilesinin koreografisi ise Capsule Production Design’dan Özgün İnanç imzası taşıdı…

Defileyi Amerikalı ünlü şarkıcı Cyn Santana ve ünlü Top Model Afiya Bennett ön sıralardan izledi. Ayrıca Hakan Akkaya Koleksiyon tanıtımında Deva East podyuma çıkarken DB Berdan koleksiyon tanıtımında ise Ünlü Amerikalı şarkıcı Lil Mama podyuma çıktı.

ASLI FİLİNTA ‘’BASHI-BAZOUK’’ KOLEKSİYONU HAKKINDA
ASLI FİLİNTA’NIN SEZON BELİRTMEYEN KOLEKSİYONU “BASHI-BAZOUK”

16.yüzyılda Batının Türk sanat ve kültüründen esinlenme eğilimi olarak bilinen Turquerie (Türköri) akımı, 18. Yüzyıl’da doruk noktasına ulaşmıştır. “BASHI-BAZOUK” koleksiyonunda “Türk gibi giyinmenin moda haline geldiği” bu dönemden esinlenerek; kaynak olarak da Elbise-i Osmaniye’yi tekrar ele alarak modernize edilmis kıyafetler sunuldu.

Koleksiyonda; İpeker firması tarafından üretilen Vegan ipek ve Gamateks firmasının pet şişelerin geri dönüşümüyle ürettiği kumaşlar kullanıldı.

İslam Sanatları ve Türk-Osmanlı kültür referanslarından esinlenerek hazırlamış olduğu, kendi imzasını taşıyan eşsiz desenleri ile koleksiyonu harmanlayan Aslı Filinta’nın; “ALLA TURCA” sloganlı tişörtleri ve ileri dönüşüm fikrinden yola çıkarak oluşturduğu koleksiyonu ile izleyenlerde yüksek farkındalık oluşturdu.

İleri dönüşüm hizmetini online olarak Türkiye’de ilk kez başlatan Aslı Filinta’nın koleksiyonu overstok kumaşlarla; sıfır atık hedefine başarıyla ulaştı. .

DB BERDAN AW20 KOLEKSİYONU HAKKINDA

DB Berdan iklim değişikliğinin endişe verici acil durumunu görüyor. Çevreye ve doğa anaya karşı sorumluluk duyuyor.

‘Şimdi harekete geçme zamanı!’

DB Berdan’ın AW20 koleksiyonu “Scan to escape” gerçeğini dijital dünyayla birleştiriyor. Baskılar, sizi bir gerçeklikten diğerine götüren telefonlarla taranabilen teknolojik QR kodlarından oluşuyor.

Çevreye duyarlı malzemeleri teknolojik giyimle sentezleyen DB Berdan, son derece çevresel kumaş ve aksesuarların tedarik edilmesine odaklandı. Yeni dönemin en önemli unsurlarından her biri teknolojik işçilik ile üretilmiş ürünler DB Berdan Kis 2020 koleksiyonunun en çok dikkat çeken özelliklerinden.

Bu sezon Londra Moda haftasi resmi takviminde büyük defile ile New York Moda Haftası resmi takvimindeki defilede gösterecekleri Kış 2020 koleksiyonları için marka malzemeleri dört farklı kategoride kullandı.

Koleksiyonda ORTA tarafından etik kaynaklı çözümlerle üretilmiş Türk denimleri kullanıldı.

Büyük kollu bombacı ceket denim elbise, Gen H, çevre dostu Kenevir kumaşı ile üretildi. Kenevir anti-bakteriyel, biyolojik olarak parçalanabilir ve nefes alabilir bir kumaş.

Yarasa kollu ipli siber ceket ve ipli pantolon tüketici sonrası geri dönüştürülmüş denim kumaştan yapıldı.

Halys kumaşından yapılmış, toprak dostu doğal kil ile eko kaplı iki tonlu siber trençkotlu büyük boy gömlek elbise rengini Kızılırmak renginden aliyor.

Geri dönüşümlü multi strec aktif polyester, süper elastik toparlayıcı asimetrik kesim elbiseler, etekler ve bluzler, yüksek teknoloji yapıştırma teknikleri ve eklemlere lazer kesim havalandırmalar yerleştirilerek kıyafetler güncellendi. Hava kanallari ürünü dört mevsim kullanabilme imkanı sağlıyor.
Üreticiden kalan kullanılmayan fazla kumaşlardan geri kazanılmış pamuklar, oversize dökümlü elbiselere dönüşmüş sweatshirtler reflektörlu flexler, eklemli kombat pantolonlar dikkat çeken parçalar.

Doğal LENZING fiber satenler, doğal, asimetrik kesim elbiseler, yüksek teknolojik kumaş ve işçilik, tasarımcı ikilinin en çok vurguladığı sezon detaylarından.Bu koleksiyonda kullanılan tüm aksesuarlar etik, çevre bilinciyle üretilmiştir.Fermuarlar su şişelerinden gelen mavi plastik kapaklardan, çıtçıtlar daha az su kullanımı ile yapıldı.

DB Berdan, AW20 şovunun çeşitli bağımsız sanatçılarla işbirliği içinde olacağını duyurmaktan gurur duyar. Kıyafetlerin üzerinde desen olarak yer alan QR dijital multimedya dünyası Londra Temelli sanatçı kolektifi tarafından hayata geçirildi; Ursula Pelczar, Fabrizio Panella, Compiler Zone, Christoph Andreas Pelczar, Don Carlito ve Agathe Silvagni.

Bütün bunlarla DB Berdan yaptığı her işte karbon ayak izini azaltmayı amaçlıyor.

HAKAN AKKAYA GLAMOUR KOLEKSİYONU HAKKINDA

Hakan Akkaya Ticaret Bakanlığı desteğiyle, Türkiye Tanıtım Grubu kapsamında New York Fashion Week’te bu sene Justice adlı koleksiyonunun yanı sıra Turkish Designers Show içinde de yer alarak 12 looktan oluşan “Glamour” adını verdiği koleksiyonu ile NYFW’ de ikinci kez heyecan yaşadı. Türk Tekstilinin ve Türk tasarım gücünün büyüklüğünü “Turkish Luxury” başlığı altında tanıttığı koleksiyonda lüksü yansıtan rugan kumaşlar ile birlikte, ışıltılar ve kürk detaylara yer verildi. New York Fashion Week takviminde iki ayrı koleksiyon ile iki farklı günde yer alan ilk modacı olarak yine kural bozdu. Ünlü modacı ‘’Türk Moda Tasarımcısı olarak New York Moda Haftası resmi takviminde olmak ile birlikte ve Amerikan Moda Konseyi CFDA’ in de takvimine kabul edilmenin ülkem adına gururunu yaşıyorum’’ dedi.

Styling’i Anıl Can’ın Uluslararası marka yönetimini Bahar Çapın yaptığı defilenin Pr ve Marka danışmanlığı Selim Akar tarafından yapıldı.

Defile sonunda milli gururumuz Hakan Akkaya, geçtiğimiz günlerde Yunan Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtan küstah vekil Loannis Lagos’a tepkisini ay yıldızlı gömlek giyerek gösterdi. Akkaya’nın bu hareketi ise modanın başkenti New York’ta, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı..

SİMAY BÜLBÜL HATUN KOLEKSİYONU HAKKINDA

İhtirasları kadar, mücadeleleri, liderlikleri ve fedakarlıkları ile tarihe iz bırakmış Türk hatunlar…

Zekası, cesareti, ihtirası tarih boyu konuşulan ve konuşulmaya devam edecek olan Türk hatunlar…

Hayatın başlangıcına dair ne varsa hepsine ruh vererek yaşam döngüsü başlatmış Türk hatunlar…

Tasarım yolculuğunun başından bu yana koleksiyonlarına kadınlardan aldığı ilhamla hayat veren Simay Bülbül, Sonbahar Kış 2021 koleksiyonunda yine özel bir konuya değinerek Türk hatunlarını ele alıyor.

HATUN Koleksiyonu ve Defilesi

Simay Bülbül, yıllardır deri ve kumaşı birleştirerek devam ettirdiği avangard çizgisine yeni bir soluk getirdiği Hatun koleksiyonunda, deriyi couture detaylar ile buluşturuyor. Deriyi el işlemesi şeklinde yorumlayıp, parlak ve şık detaylar kullanarak geceye ve özel günlere taşıyor. Geleneksel silüetlerin modern tasarımlarla ve deriyle buluştuğu bu koleksiyon ile elegan zevklere sahip, stil sahibi Simay Bülbül kadınlarına, hayata farklı bakış açısı geliştirerek bakmanın kodlarını veriyor.

Haber

İlginizi Çekebilir