Dr. Mehmet Çilingiroğlu corona aşısı için tarih verdi

 Çilingiroğlu, “ABD’de Toplam vaka sayısı 1 milyon. Ölüm sayısı ise 54 bin. Toplam test sayısı 5 milyon civarında. ABD çöküşte. Türkiye’de iyi bir iniş var. Fakat tedbirlere devam edilmeli.” dedi. Dr. Çilingiroğlu aşı ve normal hayata dönüş için tarih verdi.

Salgında merkez üssü haline gelen ABD’deki son gelişmelere değinen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Çilingiroğlu ABD’de tedbirlerin gevşetilmesinin ardından corona virüste vaka sayısının artacağına dikkat çekti. Çilingiroğlu, Kaliforniya eyaletinde yer alan San Diego şehrinde, durumun vahim olduğunu ve toplam vaka sayısının 1 milyon ölüm sayısının ise 54 bin olduğuna dikkat çekti.

“TRUMP SAÇMALAMAYA DEVAM EDİYOR”

Dr. Çilingiroğlu, “ABD Başkanı Donald Trump dezenfektan içilmesi, vücuda enfektan verilmesi, akciğerlerin dezenfektanlarla yıkanması ve ultraviyole ışıklarının verilmesi gibi saçma sapan şeyler. Bu nedenler bilim insanları Amerika Birleşik Devletleri’nde ayaklandılar. Kendisinin artık bu konularda konuşmamasını, bilim insanlarına bırakmasını öneriyorlar” dedi.

“AŞI EYLÜL AYINDA”

“8 MİLYARDAN 5 MİLYON KİŞİ RİSKTE”

Corona virüsünün dünyanın bazı noktalarında henüz görülmediğini söyleyen Dr. Mehmet Çilingiroğlu, “İstatistiği yok, şöyle söyleyeyim. Eğer 3 milyon kişiden 250 bini yaklaşık ölürse 3 milyardan yaklaşık 2.5 milyonu ölür, 8 milyardan da yaklaşık 5 milyonu riskte.

Henüz Afrika ve bazı yerlerde virüs henüz patlamış değil. O nedenle kısacası hepimiz birbirimize yardım etmeyliyiz. Global olarak bu virüs dünyayı pençesi içerisine almış durumda. Global olarak düşünmeliyiz. Yoksa sadece Türkiye olarak sınırlarımızı izole edip yaşamamız mümkün değil bildiğiniz üzere” ifadelerini kullandı.

Haber

İlginizi Çekebilir