Hıncal Uluç, kadın başbakanlar’ın pandemi başarısını yazdı

New York Times’in yazısından alıntı yapan Gazeteci, dişi kuşlar diye tabir ettiği başbakanların koronavirüs döneminde devleti daha iyi yönettiğini açıkladı.  Yeni Zelanda başbakanı Ardern, almanya başbakanı Angela Merkel, Finlandiya başbakanı Sanna Marin koronavirüse karşı başarılı yöntemlerle çözüm bulduğunu söyledi.

Uluç’un yazısı şöyle;

Devlet ve dişi kuş!..

Yuvayı dişi kuş mu yapar, bilmem ama, devleti dişi kuşların daha iyi yönettiğini, koronavirüs ortaya çıkardı.
Aman ha!. Ben demiyorum, New York Times diyor.
Yeni Zelanda koronavirüsü silen ülkelerin başında geliyor. Başbakanı Bayan Jacinda Ardern. Dikkat buyurun.. Koronayı kontrol eden değil, silen Başbakan, Bayan Ardern..
Almanya.. Şansölye Bayan Angela Merkel, İngiltere, Fransa, İspanya ve İtalya ile kıyaslanmayacak kadar düşük ölüm sayısı ve oranına sahip..
Finlandiya.. Başbakan Bayan Sanna Marin.
Henüz 34 yaşında. Komşu İsveç’ten yüzde 10 daha düşük ölüm var, ülkesinde.
Tsai İng-wen.. Tayvan.. Korona ile karşılaşıp da, halkını eve hapsetmeden, sadece testler, tedaviler ve sosyal mesafe yöntemleriyle çözümü bulan tek dünya yöneticisi..
Gazete “Bu sonuçlar ve istatistiklere bakıp ‘Kadınlar, olağanüstü durumlarda olağanüstü liderler oluyorlar‘ demek doğru olmaz.
Ama uzmanlar “Kadın yöneticilerin bu başarıları, korona ile savaşan ve savaşmaya başlayacak olan ülke yöneticilerine, sadece bu krizde değil, gelecekteki başka krizlerde de çok değerli dersler verebilir” diyor.

Haber

İlginizi Çekebilir