Virgin Orbit demo fırlatma yapacak

Uzay turizmi ile yörüngeye insan çıkarıp indirmek ve uzayda turizm faaliyetleri başlatmak isteyen Virgin Galactic şirketi sadece turist taşımayacak. Virgin, elindeki uzaya çıkış teknolojisini uydu fırlatmak için de kullanmak amacıyla Virgin Orbit şirketini kurmuştu. Şimdi Virgin Orbit demo fırlatması yaparak, yörüngeye uydu yerleştirmek isteyen potansiyel müşterilerin dikkatini çekmek istiyor.

Virgin Orbit demo yaparak müşteri arayacak

Virgin Galactic şirketi, NASA’nın yaklaşık 10 sene önce açtığı “uzaya çıkmanın pratik yolunu bulma” konulu yarışmada birinci olmuştu. Şirket, havalimanlarından, bir uçağın kanadına bağlanarak havalanan ve yüksek irtifadan uzaya fırlatılan uzay gemisi modeli geliştirmişti. Böylece uzaya çıkmak için dev roket rampaları, pahalı roketler inşaa etmeye gerek kalmadan, bir uçak ile basitçe havalimanları üzerinden uzaya çıkış ve tekrar havalimanına iniş mümkün oluyordu.

Virgin şirketi, bu teknolojiyi geliştirip, uzaya uydu fırlatmak için de aynı yöntemi kullanmaya başladı. Virgin Orbit şirketi ile uçakların kanatlarına taktığı roketleri, yüksek irtifada ateşleyip rokete takılı uyduğu yörüngeye çıkarmayı başarıyor.

Şirket şimdi bu teknolojisini tüm dünyanın daha net görebilmesi için bir demo uçuşu yapacak ve yörüngeye bir roket çıkaracak. Uçuşun 24 Mayıs veya 25 Mayıs’ta düzenlenmesi düşünülüyor.

virgin orbit demo

İlginç olan detaylardan biri ise, uzay yolculuğu alanında Elon Musk’ın Tesla şirketi ile rekabete başlayan Virgin şirketinin patronu Sir Richard Bronson’ın, aynı zamanda Musk ile ortak olması. Branson, Elon Musk’ın yeni nesil tren gelişten Hyperloop One şirketinde Musk ile ortak.

Haber

İlginizi Çekebilir