BM G. K. BAŞKANI VOLKAN BOZKIR’DAN İLK MESAJ

Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır BM Genel Kurulunda yapılan görev teslim töreni sonrasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Doğu Akdeniz’de gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Bozkır, sorunun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca aşının bulunması sonrasında dünya genelinde adil bir dağıtımın yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Doğu Akdeniz’de Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerginliğe ilişkin bir soruyu yanıtlayan Bozkır, ”BM Genel Kurul Başkanı, tarafsız olmak zorunda. Bu tür durumlara ülkemin değil BM’nin bakış açısıyla bakacağım. Gelişmeleri takip ediyorum ve prensipte bu tür sorunlar diyalog ve diplomasi ile barışçıl yollarla çözülmeli. Türkiye ve Yunanistan NATO üyesi iki müttefik ve güçlü kültürel ve ekonomik bağları var. Benim tercihim tabii ki dünyada ve bölgede barış ve istikrar görmek.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni tip koronarivüs (Kovid-19) salgının ise küresel bir sorun olduğunu ve küresel bir çözüm gerektiğini belirten Bozkır, koronavirüs aşısı çalışmalarının hızla devam ettiğini ve aşının ”adil” bir şekilde dağıtılması gerektiğini vurguladı.

Haber

İlginizi Çekebilir