FATİH TABLOSU HALKA AÇILDI

İBB’nin kente kazandırdığı 540 yıllık Fatih Sultan Mehmed tablosu bugün ziyarete açıldı. “Fatih’in Rönesansı” temasıyla İstanbullularla buluşturulan eser ve üç ayrı sikkenin de bulunduğu sergi, Saraçhane’ye gelenler tarafından ilgiyle karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Londra’da gerçekleştirilen açık artırmada satın aldığı Fatih Sultan Mehmed tablosu, İstanbul halkı ve yurdun dört bir yanından ziyarete gelenlere açıldı. Rönesansın en önemli ressamlarından Gentile Bellini’nin atölyesinden çıkan eseri görmeye gelenler portreye ve sergilenen sikkeleri ilgiyle takip etti ve fotoğraf çektirdi.

İBB, ziyarete açılan tablonun görüleceği alanı sergiye uygun hale getirmek için düzenlemeler yaptı. İnşa edildiği dönemde sergi salonu olarak tasarlanan salon, yeniden bu işlevine uygun hale getirildi. Binanın mevcut duvar ve döşemelerine dokunmadan, kendi iç karkası ile ayakta duran hafif ahşap elemanlarla yeni bir duvar ve döşeme sistemi oluşturuldu. Oluşturulan yeni sergi yüzeyleriyle izleyicinin eserle buluşurken yaşayacağı deneyimin zenginleştirilmesi amaçlandı.

Haber

İlginizi Çekebilir