‘BİR DÜŞ GÖRDÜM’ FİLMİ FESTİVAL TURUNDA

DUVAR – Murat Çeri’nin ilk sinema filmi “Bir Düş Gördüm / In My Dream” dünyanın prestijli festivallerinde yarışmaya devam ediyor. Film, 22 Ekim’de Brezilya’da başlayacak olan Sao Paulo Uluslararası Film Festivali’nden sonra sırasıyla Amerika, İran ve Bangladeş’te düzenlenen festivallerin yarışma bölümlerinde yer alacak.

TÜRKİYE’DEN İKİ YAPIM SAO PAULO FESTİVALİ’NDE

“Bir Düş Gördüm / In My Dream” Sao Paulo Uluslararası Film Festivalinde yarışmaya hak kazanan iki Türk filminden biri. Festivalde yarışacak bir diğer Türk filmi ise Uluç Bayraktar’ın “9,75” isimli filmi.

TRT’nin ortak yapımcılığını üstlendiği film sırasıyla; 22 Ekim – 4 Kasım Brezilya’da düzenlenen Sao Paulo Uluslararası Film Festivali’nde; 1-14 Kasım’da Los Angeles Asya Filmleri Festivali ve 5-7 Kasım tarihleri arasında İran’da yapılacak olan Gilan Uluslararası Film Festivali’nde yer alacak.

Film ayrıca 16-24 Ocak 2021’de Bangledeş’in başkenti Dakka’da yapılacak olan Asya’nın önemli festivallerinden Dakka Uluslararası Film Festivali’nin Çocuk Filmleri kategorisinde yarışacak.

İSKANDİNAVYA’DAN İKİ ÖDÜL

Harun Reha Pakoğlu, Nevzat Yılmaz, Recep Çavdar, İsmail Hakkı, Ferda Işıl, Fatih Dokgöz, Emin Yalçın, Mustafa Halezaroğlu, İsmail Kavrakoğlu gibi oyuncuların rol aldığı film, daha önce Ağustos 2020’de Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen İskandinavya Uluslararası Film Festivali’nde görücüye çıkmış ve ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’  ile ‘En İyi Kostüm Tasarımı’ ödüllerinin sahibi olmuştu.

Film, bir trafik kazasında babasını kaybeden ve annesi hastanede komada olan 8 yaşındaki Tarık’ın hafızasını kaybetmesini ve köyde yaşayan dedesi ile ninesinin yanına gönderilmesini konu alıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Haber

İlginizi Çekebilir