BIDEN’DAN SEÇİM SONUÇLARI SONRASI İLK AÇIKLAMA!

Son dakika… Demokratların başkan adayı Joe Biden, seçim sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yaparak, ‘Tüm oyların sonuna kadar sayılmasını bekleyeceğiz’ dedi

ABD’de Demokratların başkan adayı Joe Biden, seçim sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Biden’ın açıklamalarından satır başları:

“Bugün buradayım, şunu söylemek için buradayım. Seçimi kazanmak için doğru yolda ilerliyoruz. Daha önce hiç karşılaşılmadık sayıda postayla oy kullanıldı, bu yüzden hepsinin sayılmasını bekleyeceğiz. Ama kendimizi iyi hissediyoruz.

Arizona’dan ve Minnesota’dan iyi haberler geldi. Wisconsin ve Michigan ile ilgili de iyi hissediyoruz. Yarın sabahA kadar sonuçları öğrenebiliriz ama belki biraz daha uzun da sürebilir. Bu uzun sürecek.

İnancınızı kaybetmeyin bu seçimi kazanacağız.”

Demokrat Parti adayı Joe Biden’ın ekibinden de konuya ilişkin açıklama geldi. Biden’ın seçim ofisinden Jen O’Malley Dillon yaptığı açıklamada, ” Trump tehdidini gerçekleştirerek, oyların düzgün bir şekilde sayımını durdurmak üzere mahkemeye giderse bunun önüne geçmek için avukatlarımız hazır bekliyor olacak” dedi.

Demokrat başkan adayı Joe Biden, Amerikalılardan sabırlı olmalarını ve Florida, Ohio ve Teksas’ta nakavt darbeleri indirememesine rağmen sonunda galip geleceğini iddia eden bir konuşma yapmıştı. Biden, kazanma yolunda olduğumuza inanıyoruz demişti. Rakibi olan Başkan Donald Trump ise hemen tweet attı ve “İLERDEYİZ ama onlar seçimi ÇALMAYA çalışıyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. Sandıklar kapandıktan sonra oy kullanılamaz! Bu akşam açıklama yapacağım. Büyük bir KAZANIM!” 

 TRUMP YARIŞI YÜKSEK MAHKEME’YE TAŞIYABİLİR Mİ?

 ABD’de başkanlık seçimlerinde milyonlarca oyun sayımı halen devam eder ve net tablo henüz belirginleşmezken, Başkan Donald Trump zaferini ilan etti. Trump ayrıca temelsiz bir hile iddiasıyla eyaletlerdeki resmi seçim sonuçlarını Yüksek Mahkeme’ye taşıyacağını söyledi. ABD’de Yüksek Mahkeme’nin yeniden sayımlara müdahale yetkisi var.

Sonuçların alınmasının günler sürebileceği anlaşılan seçimlerde henüz bir çok çekişmeli eyaletten sonuç alınmamışken, Trump oy sayımının hala sürdüğü Georgia, Kuzey Carolina ve Pennsylvania dahil bir çok eyaleti kazandığını ileri sürdü.

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir