TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL: BİZ HERKESİN PARTİSİ OLACAĞIZ

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gençlere ulaşmak için Number1 Türk Fm’i tercih etti.

Türk iye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Number 1 Türk Fm’de sabah 09.00’da Genel Yayın Yönetmeni Kadir Çetine konuk oldu.

Programın tekrarı bu akşam saat 21:00’de  NR1 Türk Tv’den yayınlanacak.

Sarıgül parti kurduktan sonra ilk radyo programını Number1 Türk Fm’de yaptı. Bugünkü iktidar ve muhalefet partilerini yeterli bulmadığı için parti kurduğunu belirten Sarıgül, “Ben her partiye verenden oy alacağım. Ne sağcı ne solcu, herkesin partisi olacağız, birleştiren parti olacağız” diyerek gençlere mesaj verdi.

Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisinden ayrılmasıyla ilgili CHP ve Kemal Kemal Kılıçdaroğlu’na  kırgın veya dargın olmadığını ifade etti. Siyaset yapmak için neden yeni bir parti kurma ihtiyacı duyduğu sorusunu ise şöyle yanıtladı. Sarıgül, “Yapılan kamuoyu yoklamalarında vatandaşların yeni bir parti ihtiyacı duyduklarını var olanların ise ihtiyacı gideremediklerini ortaya koydu. %20-25 oranında vatandaşımız var olan partilere güvenmiyor. Bizim adımız değişim. Bizim parti tüzüğümüzde değişim var. Biz değişim istiyoruz, vatandaş değişim istiyor. Siyasetin yapılış şeklini, dilini yeni baştan oluşturacağız. Ankara’ daki bütün partiler aynı, demokratik değil. Tek bir parti var, başka parti yok. Türkiye’ nin tek demokratik partisi Türkiye Değişim Partisi.”

Sarıgül, her partiye oy verenlerden oy alacağını, Türkiye Değişim Partisinin kutuplaşmayı ve ayrışmayı bitireceğini, birleştiren parti olacağını ve ne sağcı ne solcu tamamen milletin ve herkesin partisi olacağını dile getirdi.

Herhangi bir ittifakın Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını belirten Sarıgül, “Bugünlerde kapalı kapılar ardındaki ve kamuoyu önündeki gizli ittifakları doğru bulmuyorum, biz kimseyle ittifak yapmayacağız. Dün birbirine demediğini bırakmayan parti ve liderlerin bugün ittifak yapmasını samimi bulmuyorum.” Dedi.

Bugükü başkanlık sistemi yerine parlementer , daha demokratik  ve katılımcı bir sistem inşaa edeceğiz.”Şuandaki mevcut sistem doğru olsa, başarılı olsa bizim parti kurmamıza gerek kalmaz. Bu sistemin değişmesi lazım. 20 senedir iktidarda olan bir parti var ve ister istemez yoruldu, heyecanı bitti, enerjisi düştü. Türkiye Değişim Partisi demokratik parlamenter sisteme dönülmesini arzu ediyor. Türkiye’ de Cumhur Başkanlığı makamının sığınma limanı olmaı, obkektif bir makam olması gerektiği kanısındayız. Partili bir cumhur başkanı değil gerçekten özgür, herkesi kucaklayacak bir cumhur başkanı olmasını düşünüyoruz. Mümkünse 2 dönem siyaset yapan birinin artık siyaset yapmaması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye değişim partisi bu ihtiyaçtan doğmuştur, muhalefet yorulmuştur, iktidar yorulmuştur, değişim zamanı gelmiştir. Ancak muhalefetin iktidarı değişecek gücünün olmadığı seçimlerde görülmüştür. Biz değişimi kökten sağlayacağız.” dedi.

Terörü bugünkü yöntemlerle değil konuşarak istişare ile çözerek bitireceğini söyleyen Sarıgül, “Doğu ve Güneydoğu da yatırımları arttırıp o bölgenin istihdamına öncelik vereceğim.” dedi. Sanayi teknoloji tarım hayvancılık ve tüm ekonomik alanlarda kalkınma sağlayacağını belirten Sarıgül, “İktidarın savunma sanayii ve sağlık alanında yaptıklarının bazılarını takdir ediyor destekliyorum. Ancak tarım, hayvancılık ve ekonomi, dış politika, istihdam konularındaki politikalarını doğru bulmuyorum, eleştiriyorum.

Gençliğin siyasete girmesini ve hatta yön vermesi gerektiğini vurgulayan Sarıgül, “Z Kuşağının beklentilerine karşılık vereceğim, onların sorunlarını ben çözeceğim. Gençlerin konuşmalarını ve eleştiri yapma özgürlüklerini destekliyorum. Özellikle gençler gelsin, yolu gençler açsın yönetime katılsın, ben yapamıyorsam beni de değiştirsinler.” dedi. Muharrem İnce’yi nasıl buluyorsunuz sorusuna ise “Kendisine başarılar diliyorum” yanıtını verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir