DW: TÜRKİYE’NİN KABUSU OLABİLİR

Alman medya kuruluşu Deutsche Welle (DW), bir iddiaya gündeme getirdi. Kanal İstanbul projesi hakkında ‘özel’ bir dosya oluşturan DW, proje için “Türkiye’nin kabusu olabilir” ifadelerini kullandı.

Söz konusu haberde, temiz su kaynakları, orman, tarım arazileri ve deniz ekosisteminin yok olacağı gibi iddialar yer aldı. Sosyal medya üzerinden yayınlanan video, kurumun yalnızca İngilizce yayın yapan hesabında yer aldı.

“HÜKÜMET İSTANBUL’U ADAYA ÇEVİRECEK”

Proje kapsamında yüz binlerce ağacın kesileceğinin dile getirildiği haberde, “Hükümet İstanbul’u bir adaya çevirecek, on binlerce insanı yerinden edecek” ifadelerine yer verildi.

Kanal İstanbul’un Türkiye’nin gördüğü en büyük altyapı projesi olacağının vurgulandığı videoda, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en eski hayallerinden biri.” denildi.

Şu an ticari amaçlı Boğaz’dan geçişlerin ülke ekonomisine herhangi bir katkısı olmadığının vurgulandığı haberde, “Türkiye, Kanal İstanbul’u yaparak bunu değiştirmek istiyor. Gemiler artık Karadeniz’e geçmek için beklemeyecek ve Türkiye onlardan ücret alacak” ifadeleri yer aldı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir