İSVİÇRE ÇEYREK FİNALDE

EURO 2020 son 16 turunda Fransa, İsviçre ile karşı karşıya geldi. 6 gole sahne olan maçta 120 dakikanın sonunda 3-3’lük eşitlik bozulmadı ve çeyrek finalist penaltıların sonunda belli oldu.

Karşılaşmaya Fransa baskılı başladı ancak perdeyi İsviçre açtı. 15. dakikada Haris Seferovic‘in kafa golüyle İsviçre 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Rodriguez penaltıyı kaçırdı, Benzema kaderi değiştirdi

Maçın ikinci yarısında İsviçre penaltı kazandı. 55. dakikada kazanılan penaltı atışında Ricardo Rodriguez’in vuruşunu kaleci Hugo Lloris kurtardı ve bu andan itibaren Fransa rüzgarı başladı.

57. dakikada takımını 1-1’lik eşitliğe taşıyan Karim Benzema yalnızca 2 dakika sonra bir gol daha kaydetti ve Fransa’yı 2-1 öne geçirdi.

İsviçre üst üste gollerle maça tutundu

75. dakikada Paul Pogba’nın uzak mesafeden attığı şık golle Fransa farkı ikiye çıkardı ve skoru 3-1’e taşıdı.

81. dakikada ise İsviçre umutlandı. Haris Seferovic bir kez daha kafa golüyle sahneye çıktı ve farkı bire indirdi. 90. dakikada Gavranovic, İsviçre’yi 3-3’lük beraberliğe taşıyan golü kaydetti. 6 gollü maç berabere bitti ve uzatmalara gitti.

Karşılaşmanın iki uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca mücadele penaltılara gitti.

İsviçre penaltılarla turladı!

Penaltı atışlarında İsviçre 5 penaltının tamamını gole çevirdi. Fransa’da ise Mbappe son penaltıyı kaçırdı ve İsviçre penaltılarda 5-4 kazanarak çeyrek finale adını yazdırdı.

İsviçre çeyrek finalde İspanya’nın rakibi oldu.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir