ANADOLU KARTALLARI ŞOV YAPTI

Türk F-16’lar, Azerbaycan SU-25 ve MIG-29’lar, Katar Rafale savaş uçakları ile müşterek harekat kabiliyetleri denendi, eğitimler gerçekleştirildi. Azerbaycan’ın ilk kez fiili olarak katıldığı tatbikat nefesleri kesti.

Uluslararası Anadolu Kartalı-21 Tatbikatı dün Seçkin Gözlemci Günü’nde basını ağırladı. Azerbaycan’ın ilk kez fiili olarak katıldığı tatbikatta Pakistan, Katar ve NATO AWACS unsurları ortak hava gücü eğitimi gerçekleştirdi.

Bangladeş, Belarus, Bulgaristan, Burkina Faso, Gürcistan, Irak, İsveç, Kosova, Lübnan, Macaristan, Malezya, Nijerya, Romanya, Tunus, Ukrayna, Umman, Japonya ve Ürdün’ün gözlemci statüsünde katıldığı 21 Haziran’da başlayan tatbikat 2 Temmuz’da sona erecek. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda icra edilen eğitimlerde, gerçek harekat ortamında harbe hazırlık eğitimleri jenerik senaryo dahilinde yapıldı.

56 UÇAKLA DEV GÖSTERİ

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 39 F-16 savaş uçağı, bir E-7T havadan ihbar kontrol uçağı, 2 KC-135R tanker uçak ve bir ANKA-S insansız hava aracı ile katıldığı tatbikata, Azerbaycan 2 adet SU-25, 2 adet MIG-29, Katar 4 Rafale, NATO 1 E-3A Awacs uçağıyla, Pakistan ise 5 adet JF-17 savaş uçağıyla katıldı. Tatbikatın hava gücünü, 42’si milli, 14’ü yabancı olmak üzere 56 hava unsuru oluşturdu.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio