EMEKLİ PİLOT JETPACK’İ ANLATTI

Pilot Leigh Coates, bir jetpack giyerek havada hızlandığınızda, bir süper kahraman gibi uçabiliyormuşsunuz gibi hissettirdiğini söylüyor. Emekli ABD helikopter pilotu, “Bu inanılmaz bir duygu. Gerçekten uçabiliyormuş gibi hissediyorsun. Başlangıçta kullanmak gerçekten zor olsa da.”diyor.

 Jetpack’ler, James Bond filmi Thunderball sayesinde 1965’te dünya çapında halkın bilincine ilk kez girdi. Daha sonra Sean Connery tarafından oynanan süper casus, silahlı adamlar tarafından bir Fransız şatosunun çatısına kadar kovalanır ve buradan uçmak ve kaçmak için kendisini jet çantasına bağlar. Filme dramatik bir başlangıç ​​sağlayan söz konusu jetpack, bir Bell-Textron, 1950’lerde ABD Ordusu için bir “insan roketi” olarak geliştirilmişti. ABD ordusu nihayetinde kullanmanın çok tehlikeli olduğunu düşünürken, gizli ajan 007 ya da en azından Connery’nin dublörü için hile yaptı. Şimdi 56 yıl sonra, jetpack teknolojisi önemli ölçüde ilerledi ve ekipman, acil durumlarda kurtarma personelinin hızlı bir şekilde konuşlandırılması veya savunma kuvvetleri gibi çeşitli uzmanlık kullanımları için test ediliyor.

Aslında, geçen ay dramatik bir video, bir Kraliyet Deniz Kuvvetleri’nin, bir helikopterden ipe inme ihtiyacını ortadan kaldırarak, denizcilik operasyonlarına yardımcı olmak için bir jetpack’i test ettiğini gösterdi. Bununla birlikte, nadiren tartışılan şey, jetpack’lerin potansiyel eğlence amaçlı kullanımıdır. Gözlemciler genellikle, güvenlik ve çevresel kaygılardan (ne de olsa sırtınıza bağlı bir jet motorunuz var) düzenleyici engellere ve hava trafik kontrol sorunlarına kadar bir dizi sorunlu konuya işaret ediyor. Yine de, biri ABD’de ve biri Birleşik Krallık’ta olmak üzere iki firma, kullanıcıların kontrolsüz bir şekilde uçmalarını önlemek için kablolarla büyük bir metal çerçeveye bağlı olmasına rağmen, şimdi halkın bir jetpack’i denemek için ödeme yapmasına izin veriyor. .

Bu popülerlik artabilir mi? Ve ipler kaldırılacak mı?

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir