JEFF BEZOS AMAZON’DAKİ HİKAYESİNE SON VERDİ

Dünyanın en zengin insanı olarak bilinen ve Amazon’un sahibi olan Jeff Bezos, Amazon’daki patronluk pozisyonunu sonlandırdı.

Bezos’un teknik danışmanı Colin Bryar anlattı…

İkili Washington Eyaleti‘ndeki Tacoma şehrine birlikte gittiler. O zamanlar Amazon, milyarlarca dolarlık bir şirketti. Ancak, müşteri hizmetleri temsilcisi olarak iki gün geçirecekleri Amazon’un müşteri hizmetleri merkezine gidiyorlardı. Bryant, “Jeff aslında aramaları kendisi alıyordu” diyor. Özellikle bir ürünle ilgili şikayetlerin gelmeye devam ettiğini hatırlıyor ve “Jeff’in gözleri fal taşı gibi açıldı” diyor. Bezos hayal kırıklığına uğradı. Ürünle ilgili bir sorun olduğu açıktı, ancak bu sorun üst düzeye çıkmamıştı. O günün ilerleyen saatlerinde, hatalı ürünleri işaretlemenin daha etkili yollarını isteyen bir e-posta gönderdi.

Bezos, Amazon’u kurduktan tam 27 yıl sonra Pazartesi günü Amazon’dan ayrılıyor. Bu süre zarfında, bazılarının başarısının bel kemiği olduğunu iddia ettiği bir dizi sıra dışı liderlik ilkesi geliştirdi. Diğerleri, Big Tech ile ilgili yanlış olan her şeyi konuştuklarına inanıyor. Amazon’da çalışmış herhangi biriyle konuşun ve “müşteri takıntısı” ifadesini duymadan önce çok beklemeniz gerekmez.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir