İNGİLTERE EURO 2020 FİNALİSTİ OLDU

EURO 2020 Yarı Finali’nde İngiltere ile Danimarka karşı karşıya geldi. Finalde İtalya’nın rakibini belirmek için iki takım Wembley’de kozlarını paylaştı ve 11 Temmuz’daki final için bileti kazanan takım İngiltere oldu.

Dolu tribünler önünde oynanan mücadelede tempo zaman zaman yükseldi ve takımlar ilk yarıda birer gol buldu. Danimarka 30. dakikada Damsgaard’ın enfes frikik golüyle 1-0 öne geçti.

Bu golden 9 dakika sonra Danimarka kaptanı Simon Kjaer şanssız bir an yaşadı ve topu kendi filelere göndererek İngiltere’nin 1-1’lik beraberliği yakalamasına neden oldu.

90 dakika sonunda iki takım birbirine üstünlük kuramayınca maç uzatma devrelerine taşındı. 102. dakikada Sterling ile penaltı kazanan İngiltere, Kane’in kaçırdığı penaltıyı tamamlamasıyla 2-1 öne geçti ve adını finale yazdırdı.

BBC Spor Servisi’nden By Phil McNulty, konuya ilişkin kaleme aldığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

“İngiltere’nin büyük finale ulaşmak için 55 yıllık bekleyişi, nihayet Euro 2020’de Danimarka’ya karşı kazandığı zaferin ardından, sinirleri parçalayan bir gerilimins sonrasında Wembley’de sınırsız bir sevinç gecesi sona erdi. Gareth Southgate’in ekibi, 1966 Dünya Kupası’nda Batı Almanya’ya karşı kazanılan son galibiyetten bu yana İngiltere’nin herhangi bir ekibinden bir adım daha ileri gitme görevindeydi ve sonunda, uzatmalarda arkadan gelerek uzun süredir arzu edilen hedefe ulaştılar. 66 bin taraftarın önünde ve Wembley’in daha önce deneyimlemediği çılgın, gök gürültülü bir atmosfer yaşayan İngiltere, Pazar günü aynı mekanda finalde İtalya ile karşılaşmayı güvence altına almak için sıkıntıdan kurtulmaya çalıştı (20:00 BST başlama vuruşu) )”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir