EURO 2020’NİN YILDIZ FUTBOLCUSU OLDU

İtalya kalecisi Gianluigi Donnarumma, EURO 2020 turnuvasının oyuncusu seçildi. AC Milan‘dan Paris St-Germain‘e katılmaya hazırlanan 22 yaşındaki oyuncu, Azzurri‘nin İngiltere’ye karşı kazandığı penaltı galibiyetinde iki penaltı kurtardı ve bu onlara 1968’den bu yana ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdi.

Gialuigi Donnarumma, 1992’de Peter Schmeichel’den sonra ödülü kazanan ikinci kaleci oldu. Donnarumma, Euro 2020’de 719 dakika oynadı.

Bu süreyle Donnarumma, diğer tüm oyunculardan daha fazla oynamış oldu.

DONNARUMMA: HARİKA BİR TAKIMIZ

Kaleci Donnarumma, ingiltere’yi yendikten sonra yaptığı konuşmada, “Harikaydık. Hiç pes etmedik. Sıfırdan yaptık, harika bir takımız ve bu başarıyı hak ediyoruz.” dedi.

TURNAVIN EN GENÇ OYUNCUSU PEDRI OLDU

İspanya’nın Barcelona orta saha oyuncusu Pedri ise turnuvanın en genç oyuncusu seçildi. 18 yaşındaki oyuncu, La Roja‘nın sezonunun sadece bir dakikasını kaçırdı ve çeyrek finalde İsviçre’ye karşı uzatmaların sonunda başladı. Turnuvadan önce sadece dört kıdemli kepi vardı. İspanya patronu Luis Enrique, “Pedri’nin 18 yaşında bu turnuvada yaptığını kimse yapmadı. Bunu Andres Iniesta bile yapmadı. Bu inanılmaz ve benzersiz.” dedi.

EURO 2020’DE EN ÇOK GOLÜ ATAN RONALDO

Cristiano Ronaldo, turnuvayı beş golle gol kralı olarak tamamladı. Çek Cumhuriyeti forvet oyuncusu Patrik Schick de aynı miktarda gol attı, ancak Portekizli Ronaldo, Almanya’ya karşı yaptığı asist sayesinde maçı önde tamamladı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir