ELON MUSK TESLA’NIN PATRONU OLMAK İSTEMİYOR

Dünyanın en zenginlerinden biri olan Elon Musk, Tesla’nın patronu olmaktan hoşlanmadığını açıkladı. Bir ABD mahkemesine verdiği demeçte, “Bundan nefret ediyorum ve zamanımı tasarım ve mühendislik üzerine harcamayı tercih ederim” dedi. Tesla’nın milyarder kurucusu, şirketin yönetim kurulu üyelerine bir güneş paneli firması satın almak için 2,6 milyar dolarlık (1,9 milyar sterlin) bir anlaşmaya baskı yapmakla suçlandığı davanın başlangıcında konuşuyordu. Hissedarlar, otomobil üreticisinin parasının SolarCity‘yi satın almak için boşa harcandığını iddia ediyor.

Söz konusu hissedarlar Elon Musk için şu ifadeleri kullandı:

“Parası bitmek üzereydi. Anlaşma sırasında, Bay Musk, hem Tesla’da hem de kuzenleri tarafından kurulan güneş paneli şirketinde %22 hisseye sahipti. Hisse senedine karşılık bir işlem olduğu ve her ikisinin de neredeyse aynı yüzdesine sahip olduğum için hiçbir finansal kazanç olmadı. Ayrıca, anlaşmanın yeşil güç kaynaklarına sahip uygun fiyatlı araçlar yaratmaya yönelik bir ‘ana planın’ parçası olduğunu söyleyerek yönetim kurulu üyeleri üzerinde baskı uyguladığını da reddetti.”

ŞİMDİYE KADARKİ EN YÜKSEK TUTAR

Forbes’a göre, 168 milyar dolar değerinde olan Musk aleyhine dava açan hissedarlar, mahkemeden Tesla’ya 2,6 milyar doların tamamını geri ödemesini istedi. Bu, bir bireye karşı verilmiş en büyük yargılardan biri olacak. Geçen yıl, Tesla’daki diğer yönetim kurulu üyeleri, anlaşma için 60 milyon dolarlık bir dava açtı. Bay Musk’ı dışlayan bu yönetim kurulu üyeleri, herhangi bir yanlış yaptıklarını kabul etmediler. Wedbush Securities analisti Dan Ives, yatırımcıların davayı çok yakından izleyeceklerini söyledi. SolarCity anlaşması hem Bay Musk hem de Tesla için bir “kara göz” ve şirketin yükselişinde “net bir düşük ışık” oldu şeklinde bir not yazdı. Buna rağmen, Tesla hisseleri Pazartesi günü yükseldi ve yüzde 4’ten daha yüksek bir rakamla kapandı. Duruşmanın yaklaşık iki hafta sürmesi bekleniyor. Hissedarların avukatı Randall Baron, girişimciyi Delaware Chancery Court‘ta görülen davanın “bir eziyet olacağı” konusunda uyardı. 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir