ZOOM: 85 MİLYON DOLAR CEZA ÖDEYECEĞİZ

Çevrimiçi video konferans programı Zoom, kişisel verilerin paylaşılmasının ardından açılan davada 85 milyon dolarlık ödeme yapmayı ve güvenlik uygulamalarını destekleyerek kullanıcıların gizliliği konusunda yeni adımlar atmayı kabul etti. Böylece abonelik modeline göre kullanıcılara geri ödeme de yapılacak.

Pandemi döneminin büyüyen uygulaması Zoom, yeni özellikler sunarak kullanıcı ağını genişletmeye yönelik çalışmalara devam ediyor. Bir süre önce Immersive View olarak isimlendirilen özelliği hayata geçiren platform, bu sayede kullanıcıların sanal bir odada bir araya gelmesini sağlıyor. Böylece katılımcıların kendilerini fiziksel bir ortamda aynı toplantıda hissetmesi hedefleniyor.

Güncelleme ve yeni özellikler tarafında işler yolunda gitse de kişisel verilerin güvenliği konusundaki problemli yapı devam ediyor. Zira elde edilen kullanıcı verilerinin Facebook, Google ve LinkedIn ile paylaştığı gerekçesiyle 85 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti. Arka planda kullanıcı haklarının ihlal edilmesi yatıyor.

Alınan yeni karar neticesinde üyelik durumuna bağlı olarak ücretlerinin %15’ini ya da 25 dolara kadar olan kısmını alabilecek. Ayrıca buna ek olarak hukuk masrafları için de toplamda 21 milyon dolar ödeme yapılması bekleniyor.

Zoom’un konuya ilişkin açıklaması ise şu şekilde:

“Kullanıcılarımızın gizliliği ve güvenliği Zoom için en büyük önceliklerden biri. Kullanıcıların bize duyduğu güveni ciddiye alıyoruz. Platformumuzda yaptığımız geliştirmelerden gurur duyuyor ve gizlilikle güvenliği ön planda tutarak yapacağımız yeniliklere devam etmeyi heyecanla bekliyoruz.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir