JOE BIDEN: KARARIMIN ARKASINDAYIM

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, düzenlediği basın toplantısında ABD’nin Afganistan yol haritasını açıkladı.

Biden, açıklamasında şu ifadeleri yer verdi:

“Başkan yardımcısıyken de çok net şekilde ifade ettim, bugün terörist tehdidi yeniden Afganistan’ın ötesine sıçradı. Birçok ülkede terörle mücadele operasyonu yürütüyoruz. Terörle mücadele kapasiteleri geliştirdik. Net bir şekilde tehditleri tepeden takip edebilecek durumdayız.

Ya bu anlaşmaya sadık kalacaktım ya da yeniden Taliban ile savaş riskini göze alacaktım. Burada bir ateşkes olmayacaktı. Binlerce Amerikalı tekrardan savaşa girecekti. Savaş 30.yılına girecekti. Net bir şekilde kararımın arkasındayım.

Hala oradayız. Acil durum planları hazırladık. ABD halkına söz verdim, ancak söylemem gerekir ki bu olay beklediğimizden hızlı gelişti.

Bizim Afganistan’daki amacımız hiçbir zaman bir ulus devleti oluşturmak olmadı. ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin hiçbir zaman ‘harika bir dönemi’ yoktu. Afganistan’ın siyasi liderleri ülkeden kaçtılar.”

“AFGANİSTAN TALİBAN’A YÖNELİK DİRENİŞ SERGİLEYEMEDİ”

Afganistan Taliban’a yönelik direniş sergileyemedi. ABD’nin 20 yıl daha orada olması herhangi bir fark yaratmayacaktı. Afgan ordusunun yapmadığını ABD’nin gerçekleştirmesi gerektiğini düşünmüyorum. Afganistan’a 1 trilyon dolardan fazla yardımlar sağladık, maaşlarını bile biz ödedik. 300 bin kişilik ordu kurduk. Her şansı tanıdık onlara. Onlara şunu veremedik: Gelecekleri için savaşma iradesi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir