FORMULAZ COŞTU: SAATTE 70 KİLOMETRE

Karadeniz’de gelenekselleşen ve 2 yıldır pandemi nedeniyle ara verilen ‘formulaz’ tahta araba yarışları, Ardeşen’in Tunca beldesinde gerçekleştirildi.

Belde belediyesi ve Redbull tarafından ‘Arabam tahtadan inerim rampadan’ sloganıyla düzenlenen yarışlara; 51 erkek, 9 kadın yarışmacı olmak üzere 57 kişi yarıştı.

Yarışmacılar, gruplar halinde yapılan yarışlara kendi tasarımları olan ve sırma teli dışında metal aksamın yasak olduğu, birbirinden ilginç tahta arabalarla katıldı.

Araçlarda maksimum uzunluk 1,70 metre, genişlik ise 70 santimetre olarak belirlendi. Yarışmacıların, kıl çorap ve fren yapmak için de kullanılan, halk arasında ‘kara lastik’ olarak bilinen lastik ayakkabıyı giymesi zorunlu tutuldu.

PARKURDA ÖNLEMLER ALINDI

​’Formulaz’da, eğimli yolda, yarışmacıların uçurumdan düşmemesi için yol kenarlarına saman balyaları yerleştirildi. Lastik ayakkabı ve kıl çorap giyen yarışmacılar; kask, kolluk ve dizlik taktı. Yarışlarda, sağlık ekipleri de olası kazalarda yaralananlara müdahale etmek için beklerken, jandarma ekipleri ise yol boyunca güvenlik önlemi aldı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir