ROLLING STONES GRUBUNUN ACI KAYBI

Dünyaca ünlü 60 yıllık rock grubu Rolling Stones’un davulcusu Charlie Watts, 80 yaşında hayatını kaybetti.

1962 yılından beri dünyanın dört bir yanında hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşan Rolling Stones’un davulcusu Charlie Watts 80 yaşındaydı.

Yapılan açıklamada, “Bugün erken saatlerde Londra’da bir hastanede, aile üyelerinin yanında huzur içinde vefat etti” denildi.

Grubun yayın haklarına sahip olan LD Communications’ın CEO’su ve kurucu ortağı Bernard Doherty “Charlie sevilen bir koca, baba ve büyükbabaydı ve aynı zamanda The Rolling Stones’un bir üyesi olarak neslinin en büyük davulcularından biriydi” dedi.

MÜZİK DÜNYASI YASTA

Rolling Stone dergisinin 2016’da yaptığı tüm zamanların en iyi davulcusu sıralamasında 12. sırada yer alan Watts’la ilgili ünlü müzisyenler sosyal medyada paylaşımlarda bulundu.

Elton John, “Çok üzücü bir gün. Charlie Watts, bateristliğin doruk noktasıydı. Tarzı en iyi adamlardan biriydi, müthiş bir arkadaştı” ifadelerini kullandı.

Glen Matlock, “Hayatımızın film müziğinin ritimlerini tutuyordu” sözleriyle onu anarken Nile Rodgers ise “Müthiş müzikler için teşekkürler” mesajı paylaştı.

Rolling Stones davulcusu Charlie Watts 80 yaşında hayatını kaybetti - BBC News Türkçe

CHARLES ROBERTS WATTS KİMDİR?

Dünyaca ünlü İngiliz rock müzik grubu The Rolling Stones’un davulcusu Charles Roberts Watts ya da bilinen adıyla Charlie Watts, 2 Haziran 1941 yılında Londra’da dünyaya geldi.

Gruba katılmadan önce Danimarkalı reklam ajansında grafik tasarımcı olarak çalışan Watt,

Daha önce ritim ve blues kulüplerinde bateri çalmaya başlayan Watts, Jo Jones All Stars, Incorporated gibi müzik gruplarında çaldı, Brian Jones, Mick Jagger ve Kith Richards’dan oluşan Rolling Stones’a 1963 yılında katılmıştı.

Tüm zamanların en büyük rock davulcularından biri olarak tanınan Watts ve gitarist Keith Richards, Rolling Stones’un enstrümantal sesinin çekirdeğini oluşturuyordu.

Yaklaşık 60 senedir sahneye çıkan Watts,

Haziran ayında 80. yaş gününü kutlayan müzisyen dünyanın en başarılı davulcularından biri olarak tanınıyordu.

Dünyaca ünlü İngiliz rock müzik grubu The Rolling Stones’un davulcusu Charlie Watts 80 yaşında hayatını kaybetti.

Grubun açıklamasında, “Sevgili Charlie Watts’ın ölümünü büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Bugün erken saatlerde Londra’da bir hastanede ailesinin yanında huzur içinde vefat etti” ifadesi kullanıldı.

Rolling Stone dergisinin 2016’da yaptığı tüm zamanların en iyi davulcusu sıralamasında 12. sırada yer alan Watts’la ilgili ünlü müzisyenler sosyal medyada paylaşımlarda bulundu.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir