PRENS WILLIAM AFGAN SUBAY İÇİN DEVREDE

İngiltere’nin babası Prens Charles’tan sonra tahtın ikinci varisi konumundaki 39 yaşındaki Cambridge Dükü Prens William, Berkshire’da askeri akademide eğitim görürken tanıştığı Afgan subayın, Taliban’ın 15 Ağustos’ta Afganistan’ın başkenti Kabil’e girmesinin ardından ailesiyle birlikte Kabil’de mahsur kaldığını duyup müdahale etmeye karar verdi.

İngiliz ve ABD birlikleri, Taliban'ın iktidarı ele geçirmesinin ardından Afganistan'ın Kabil kentinden insanların tahliyesine yardım ediyor

Kraliyet Deniz Subayı Rob Dixon, bölgedeki kişilerle iletişime geçerek Afgan Ulusal Ordusu’nda görev yaptığı düşünülen eski asker ile akrabalarının İngiltere’ye giden Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı‘nda uçağa binmelerine izin verildi.

Afganistan'ın Spin Boldak kentinde bu ay yüzlerce insan Pakistan'a geçmeye çalışıyor

Afgan subay daha önce İngiliz birlikleriyle yakın bir şekilde çalışmış, pozisyonu gereği bu durum kendisiyle birlikte, ailesindeki kadınlar ve çocukları Taliban tarafından kontrol edilen ülkesinin mevcut koşulları içinde savunmasız bir durumda bıraktı.

Taliban, Pazartesi günü Kabil havaalanında bir basın toplantısı düzenledi ve sözcü Zabihullah Mücahid (ortada), batının geri çekilmesinin gelecekteki tüm işgalciler için "bir uyarı" olması gerektiğini söyledi.

Eski paraşütçü Binbaşı Andrew Fox, Afgan subayın kurtarılmasından sonra Daily Telegraph’a yaptığı açıklamada, “Prens William’ın müdahalesi, değerler, sadakat, başkalarına saygı gibi iyi nitelikler açısından orduda bize öğretilenlerle tamamen uyumluydu. Elimizden geldiğince yardım etmek için eğitildik. Durum o kadar kaotik ve açıkçası o kadar kötü yönetiliyordu ki, insanlar ülkeden çıkmak için ellerinden geleni yapacaklardı” dedi.

Bir ABD Chinook helikopteri, 15 Ağustos 2021 Pazar, Afganistan, Kabil'deki ABD Büyükelçiliği yakınında uçuyor. Afgan hükümetinin düşmesinden sonra, CIA, bir CIA üssü kullanarak Afgan komandolarını ve ABD vatandaşlarını ülke dışına çıkarmak için bir tahliyeyi denetledi. bir sahneleme tesisi olarak

İngiltere hükümeti, yaklaşık 15 bin kişinin güvenli bir yere uçmasına yardım etti. Ancak son 20 yılda silahlı kuvvetlere yardım eden tercümanlar ve hatta İngiliz pasaportlu kişilerin bile Taliban’a ait kontrol noktalarının gerisinde mahsur kaldığına ilişkin haberler ortaya çıktı.

DEAŞ’ın Afganistan’daki kolunun düzenlediği bombalı saldırıda aralarında çocukların da olduğu 170 kişi ölmüş, hayatını kaybedenlerden 13’ünün ABD askerleri olduğu açıklanmıştı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir