ELVIS PRESLEY’İN BİR KAVANOZ SAÇI SERVET ETTİ

Dünya çapında Rock’n Roll’un kralı olarak tanınan Elvis Presley’in bir tutam saçına ödenen servet dudak uçuklattı. ABD’deki bir müzayede evinde Elvis’in saçı, giydiği tulum ve pelerini açık artırmaya çıktı. Açık artırmada gelen rakamlar şaşırttı.

ABD’nin California eyaletinde faaliyet gösteren bir müzayede evi tarafından Elvis Presley’e ait bir kavanoz saç, açık arttırmada geçen hafta sonu 605 bin Türk lirasına (72,500 ABD Doları) satıldı. 

Elvis Presley'in bir tutam saçına ödenen servet dudak uçuklattı: 605 bin lira - Sayfa:1

Müzayede de ayrıca Elvis Presley’in sahnede giydiği tulum ve pelerin 1 milyon doların üzerinde fiyata alıcı buldu.

Elvis Presley'in bir tutam saçına ödenen servet dudak uçuklattı: 605 bin lira - Sayfa:2

California eyaletinde ünlülerin hatıraları veya kraliyet eserleri üzerine uzmanlaştığı ifade edilen müzayede evi Kruse GWS basın açıklamasında, Elvis Presley’in bir kavanoz dolusu saçının 605 bin Türk lirasına (72,500 ABD Doları) 4 Eylül cumartesi günü satıldığını belirtti.

Elvis Presley'in bir tutam saçına ödenen servet dudak uçuklattı: 605 bin lira - Sayfa:3

Müzayede de ayrıca Presley’in 1972 yılında New York kentinde Madison Square Garden’da verdiği konserlerde giydiği tulum ve pelerinin toplamda 1 milyon 12 bin 500 dolara alıcı bulduğu ifade edildi.

Elvis Presley'in bir tutam saçına ödenen servet dudak uçuklattı: 605 bin lira - Sayfa:4

Elvis Aaron Presley (8 Ocak 1935, Tupelo, Mississippi – 16 Ağustos 1977, Memphis, Tennessee), ABD’li şarkıcı, müzisyen, aktör. Dünya çapında Rock’n Roll’un kralı ya da kısaca kral olarak tanınır.

Elvis Presley'in bir tutam saçına ödenen servet dudak uçuklattı: 605 bin lira - Sayfa:5

Diğer lakabı olan Elvis The Pelvis ise 1950’li yıllarda kendisine takılmıştır. Böyle söylenmesinin nedeni ise ilginç dansı olduğu kadar argo bir ifade ile o zamanların tutucu toplumunda yakışıklı ve seksi olduğunu ifade etmek amaçlı uygun bir argo söylem daha doğrusu modern bir deyim olmasıdır. Presley’in sahip olduğu en büyük avantajlardan biri ise sesiydi.

Elvis Presley'in bir tutam saçına ödenen servet dudak uçuklattı: 605 bin lira - Sayfa:6

Elvis Presley 16 Ağustos 1977’de Graceland’deki evinde hayatını kaybetti. Evi, ölümünden sonra halka açıldı. Bu tarihi yapı, her yıl yaklaşık yarım milyonu bulan ziyaretçi sayısıyla Amerika’da Beyaz Saray’dan sonra en çok ziyaret edilen yer olma özelliğini taşıyor.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir