WhatsApp’ın gündeminde sesli mesajlar var

Çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gelen sesli mesajları metin olarak okumak isteyenler için yeni özelliği test ediyor. Sesli mesaj transkripsiyonu şeklinde geçen sistem, özellikle çok uzun mesajları hızlıca okumak isteyenlere hitap ediyor. Ne zaman hayata geçeceği belli olmasa da yakında yeni sürüme entegre edilmesi söz konusu.

WhatsApp, bir süredir sesli mesajları metne dönüştürmeyi sağlayan yeni özellik üzerinde çalışıyor. Hatta son bilgilere bakılırsa testlerde sona gelinmiş durumda. Bu seçenek, insanların özellikle uzun mesajları dinlemek yerine okuyabilmesini sağlıyor.

İlk etapta Android ve iOS uygulamalarında kullanıma sunulacak olsa da bu sistemin ilerleyen süreçte WhatsApp Web’e entegre edilmesi de söz konusu olabilir. Rapora göre sesli mesajları metne dönüştürme özelliği isteğe bağlı olacak.

WhatsApp’ın bu özelliğinin kullanılabilmesi için mikrofona ve konuşma tanıma sistemine erişim ihtiyacı olduğu da özellikle belirtiliyor. Yakın zamanda yeni sürümle birlikte hayata geçmesi bekleniyor.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir