Enterprise Türkiye elektrikli filosunu genişletiyor

Dünyanın en büyük araç kiralama şirketi Enterprise Rent A Car’ın ana temsilcisi olan Enterprise Türkiye, yüzde 100 elektrikli araç yatırımlarına devam ediyor. Türkiye’nin en büyük elektrikli araç filosuna sahip Enterprise Türkiye, son olarak efsanevi İngiliz markası MG’den 50 adet yüzde 100 elektrikli “ZS EV” model araç alımı gerçekleştirdi. Böylelikle Enterprise Türkiye’nin filosundaki elektrikli araç sayısı da 125 adedi aşmış oldu.

Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, “Türkiye’de elektrikli araçların kiralanmasında hibrit otomobillerle başlattığımız öncü misyonumuzu, elektrikli modellerle devam ettiriyoruz. Bu iş birliğiyle, tamamen elektrikli MG ZS EV’nin yeterli bir sürede deneyimlenmesi için katkı sağlayacağımızı düşündük. Ayrıca müşterilerimiz, kiraladıkları MG ZS EV araçları kabin içerisinde yer alan kartlar sayesinde, şarj istasyonlarında ücretsiz olarak şarj edebilecek” dedi. Tangün, “Önümüzdeki dönemde de, sürdürülebilir bir model çerçevesinde elektrikli ve hibrit araç filomuzu büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Enterprise elektrikli filosunu genişletiyor

KOMPLEKS OPERASYON

Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin ise elektrikli araçlar için Türkiye’nin çok yeni pazar ve ilginin yüksek olduğunu kaydetti. Elektrikli araç kiralama konusunu oldukça kompleks bir operasyon olarak gördüklerini dile getiren Dağtekin, “Birlikte proje geliştirip önce çalışanların elektrikli araca inanmasını sağlamak. ardından bunu müşterilere doğru aktarabilmek gibi ikili bir çaba gerekiyor. Doğan Trend Otomotiv olarak, uzun yıllar ticari iş birliğimizi sürdürdüğümüz Enterprise Türkiye ile elektrikli araçların Türkiye’de yaygınlaşması konusunda hemfikiriz” dedi.

Dağtekin sözlerine şöyle devam etti:

“Araçlarımızı hem evde şarj hem de hızlı şarj istasyonları için olan kablolarla birlikte teslim ettik. Müşterilerimizin araçlarını herhangi bir aksaklık olmadan şarj edebilmeleri adına, bu yüksek maliyetli ürünleri bedelsiz sunuyoruz. Böylece araç kiralama ihtiyacı olan müşteriler tamamen elektrikli bir otomobil ile gerçek bir deneyim yaşayabilecekler. Çünkü elektrikli araçlar için oluşabilecek soru işaretlerinin yanıtları test sürüşünde veriliyor. Bu test sürüşleri için 20 dakika ya da 1 saatlik sürüş yetmiyor. Kullanıcılar 1-2 günlük hayat rutinleri içinde bu otomobilleri kullandıklarında, endişelerinin ve soru işaretlerinin gittiğini görüyoruz. Bu anlamda Enterprise ile olan iş birliğimizden çok memnunuz.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir