Küresel eşitlik için 24 saatlik konser

Merkezi New York’ta olan “Global Citizen” (Küresel Vatandaş) adlı kuruluş, iklim değişikliği, aşı eşitsizliği ve kıtlık konusunda farkındalığı artırmak için dünya çapında 24 saat süren bir konser zinciri düzenledi.

Konser, New York, Londra ve Seul gibi birçok şehirde 60’tan fazla sanatçının katılımıyla gerçekleşti. İklim krizine ve küresel aşı adaletsizliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen dünyanın dört bir yanındaki konserlere binlerce kişi katıldı ve milyonlarca kişi yayını izledi. Etkinlik Cumartesi günü Elton John’un Eyfel Kulesi önünde sahne aldığı Paris’te başladı. Jennifer Lopez, Billie Eilish, Cold Play ve Ed Sheeran’ın da aralarında bulunduğu sanatçılar, ya sahneye çıktı.

En büyük uluslararası yardım etkinliklerinden biri olan konseri düzenleyen Global Citizen, 2030 yılına kadar aşırı yoksulluğu sona erdirmek için çalışan bir sivil toplum kuruluşu. Global Citizen nakit toplamayı değil, etkinliklere katılımı hedefliyor. Böylece dünya liderlerine karşı, insanların bu etkinlikleri desteklediğine dair kanıt göstermeyi amaçlıyor.

Global Citizen’den yapılan açıklamada, hükümetlerden bir milyar ağaç dikmeleri, yoksul ülkelere bir milyar aşı vermeleri ve açlık sınırındaki 41 milyon insana gıda ulaştırmaları çağrısı yapıldı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir