Stefan Kuntz: Kimsenin yeri garanti değil

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda Norveç’i konuk edecek ay-yıldızlı ekibin teknik direktörü Stefan Kuntz ile kaptan Burak Yılmaz, yarın oynanacak kritik mücadele öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın toplantısında yapılan açıklamalardan öne çıkanlar şöyle;

BURAK YILMAZ: GALİBİYETE KONSANTRE OLMUŞ DURUMDAYIZ

“Herhangi bir puan kaybına tahammülümüz yok. Galibiyete konsantre olmuş durumdayız. Yeni bir hava, yeni bir ortam, yeni hocamız… Hocamıza her şekilde destek olmak zorundayız.”

“FUTBOLDA AĞABEYLİK DURUMUNA PEK İNANMIYORUM”

“Arkadaşlarımız çok genç. Ama aynı zamanda tecrübeliler de. Çok fazla desteğe ihtiyaçlarının olduğunu düşünmüyorum. Futbolda ağabeylik durumuna pek inanmıyorum. Gerekli konuşmaları elbette yapıyorum. İki tarafın da birbirinden öğreneceği şeyler var.”

“HOCAMIZA ZAMAN TANIMAK GEREKİYOR”

“Hocamızla 3 gündür beraberiz. Saha içinde radikal değişiklikler yapması bu kısa sürede zor tabii. Ama küçük dokunuşlar yapacaktır. Hocamıza zaman tanımak ve ona destek olmak gerekiyor. Yarınki maçta gerekli etkiyi yaratacaktır diye düşünüyorum.”

“STRESTEN VE İNTERNETTEN UZAK KALMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Baskı futbolcuyu ayakta tutan, diri tutan bir şeydir. Ama bunun yanında stresten ve internetten uzak kalmaya çalışıyoruz. Takım üzerinde baskı yok ama diri olmamız için baskı olmalı.”

STEFAN KUNTZ: TAKTİK PLANIMI ONLARA ANLATTIM

“Türkiye’de ve yurt dışında birçok stadyumu ziyaret ettim, oyuncularımı izledim. Oyuncularımın güçlü ve zayıf yanlarını görmek için onlarla iletişim kurmam gerekiyor. Norveç maçı için taktik planımı onlara anlattım ve ‘Bu taktikte oynayabilir misiniz? Rahat mısınız?’ diye sordum. Bunları konuşup, çalıştık. Son antrenmanımızı yaptıktan sonra yarın keyifli bir şekilde maça çıkacağız.”

“KİMSENİN KADRODAKİ YERİ GARANTİ DEĞİL”

“İlk stres testimiz geldi. Kim sahaya çıkacak, kim kaleye geçecek, kim yedek oturacak, bu testte takım olmayı başarabiliyor muyuz, bunu anlayacağız. Bu ilk kadromuz. Buradakilerin de yeri garanti değil elbette. Takımda olmayıp da daha sonra takıma dahil olanlar olacaktır ileride. Yedek oyuncu, sahadaki oyuncudan yüzde 1 bile değersiz değildir benim için.”

“DENEYİM VE KORKUSUZLUĞU BİR ARAYA GETİRDİK”

“Oyuncuların son maçlarını izledim, yaşlı ve genç oyuncular arasında bir denge oluşturmaya çalıştım. Bu iki kuşak arasında denge yaratmak başarıyı getirecektir. Bir tarafta deneyim, bir tarafta korkusuzluk var.”

“ANTRENMANA GÖRE KALEDE KİMİN OLACAĞINA KARAR VERECEĞİZ”

“Türkiye’de kaleci meselesinin büyük bir mesele olduğunu biliyorum. Uğurcan ve Altay’ın yanına bir de deneyimli kaleci aldık. Kaleci antrenörümüz de idmanlarda kalecileri izledi. Antrenmana göre kalede kimin olacağına karar vereceğiz.”

 

“ŞU ANDA KENDİMİ TÜRK FUTBOLUNU DEĞERLENDİRME KONUMUNDA GÖRMÜYORUM”

“Benim için en önemlisi önümüzdeki dört maç. Bu maçların ardından Türk futbolu için neler yapılabilir diye istişarede bulunacağız. Şu anda kendimi Türk futbolunu değerlendirme konumunda görmüyorum. Bu dört maçın ardından incelemelerde bulunacağız, ligdeki teknik direktörlerle görüşeceğiz. Bunun ardından konuşabiliriz.”

STEFAN KUNTZ’DAN SERGEN YALÇIN YORUMU: ONU GÖRÜNCE KAHKAHALAR ATTIM
A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz, kendisi için düzenlenen imza töreninde Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’la ilgili esprili bir yorumda bulundu. Kuntz, “Sergen de Beşiktaş’ta oynadığı zamanki kiloda değil, ben de değilim yani. Dolayısıyla orada da bir ortaklık görmüş oldum.” ifadelerini kullandı.
Numberone.com.tr

 

Haber

İlginizi Çekebilir