Türkiye, 97 yıllık şanssızlığını kırdı

A Milliler, Letonya karşısında süregelen 97 yıllık şanssızlığını dün akşam kırdı. Ay yıldızlıların tarihinde 8. kez karşı karşıya geldiği Letonya ile 5 maçlık beraberlik serisi de dün Riga’da sona erdi.

Milliler adeta kabusu olan Letonya ile ilk galibiyetini 1924 yılında yapılan ilk maçta 3-1’lik skorla almıştı.

Ay yıldızlılar Letonya eşleşmesinde en ağır sonucu 2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off baraj maçlarında yaşadı.

15 Kasım 2003’te Riga’daki ilk maçı 1-0 kaybeden Milliler, 19 Kasım’da İnönü Stadı’ndaki rövanşta 2-0 öne geçmesine karşın sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Favori gösterildiğimiz eşleşmede bileti Letonya’ya kaptırdık.

28 Mayıs 2013’teki özel maç 3-3, Euro 2016 elemelerinde 2 maç da 1-1 bitti. Bu yıl İstanbul’da 2 farklı öne geçmemize rağmen 3-3’lük sonuçla ayrıldık.

STEFAN KUNTZ İLE İLK GALİBİYET

A Milli Takım, Alman teknik adam Stefan Kuntz ile ilk galibiyetini Letonya deplasmanında aldı. Kuntz yönetiminde ilk maçını İstanbul’da Norveç ile oynayan ay-yıldızlı ekip sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılmıştı. Alman teknik adam ikinci maçında galibiyet sevinci yaşatmayı başardı.

LETONYA KARŞISINDA 97 YIL SONRA İLK GALİBİYET

Milliler, Letonya karşısında 97 yıl aradan sonra ilk kez kazandı. Rakibi karşısındaki ilk ve tek galibiyetini 22 Haziran 1924’te Riga’da 3-1’lik sonuçla alan ay-yıldızlı ekip, uzun süren şanssızlığını kırdı. Milli takım 1924’ten sonra Letonya ile oynanan 6 maçta 1 yenilgi ve 5 beraberlik almıştı

SERDAR DURSUN’DAN İLK MAÇTA İLK GOL

A Milli Takım aday kadrosuna ilk kez davet edilen Serdar Dursun, Letonya mücadelesinin ikinci yarısında oyuna dahil oldu ve ilk kez ay-yıldızlı formayı giydiği maçta ilk golünü attı.

Teknik direktör Stefan Kuntz, karşılaşmanın 65. dakikasında Orkun Kökçü’nün yerine Serdar Dursun’u oyuna sürdü. Serdar, mücadelenin 75. dakikasında ay-yıldızlı ekibe 1-1’lik beraberliği getiren golü atmayı başardı.

BURAK YILMAZ 30. GOLÜNE ULAŞTI

Letonya karşısında ay-yıldızlı ekibe galibiyeti getiren golü atan kaptan Burak Yılmaz, A Milli Takım formasıyla 74. maçında 30. golüne ulaştı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir