4 milyon Rus misafir gelecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye ile Rusya arasında ’Ortak Turizm Eylem Planı’ imzalanan toplantıda, pandemi dönemi olmasına rağmen Rusya’dan, Türkiye’ye beklentilerin üzerinde bir turist hareketliliğinin olduğunu söyledi. Ersoy, ”Turist sayısı ağustos sonu itibarıyla 2,5 milyonu geçti; ama yıl sonu itibarıyla 4 milyondan fazla Rus misafiri ülkemizde ağırlayacağız gibi görünüyor” dedi.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Zarina Doguzova ve beraberindeki heyetle Ankara’da otelde bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında taraflar ’Turizm Eylem Planı’nı imzaladı.

Toplantıda konuşan Bakan Ersoy, pandemi koşullarında turizm trafiğinin ülkeler arasında açıldığını söyleyerek Rusya-Türkiye arasındaki hava trafiğinin yoğun bir şekilde başladığını belirtti.

Bakan Ersoy: Yıl sonuna kadar 4 milyondan fazla Rus misafiri ağırlayacağız

BU SENE DE EN ÇOK MİSFİR RUSYA’DAN

Pandemi dönemi olmasına rağmen Rusya’dan, Türkiye’ye beklentilerin üzerinde bir turist hareketliliğinin olduğunu ifade eden Ersoy, ”Turist sayısı Ağustos sonu itibarıyla 2,5 milyonu geçti; ama yıl sonu itibarıyla 4 milyondan fazla Rus misafiri ülkemizde ağırlayacağız gibi görünüyor. Rusya, geçen sene olduğu gibi bu sene de Türkiye’ye en fazla misafir veren ülkeler arasında birinci sırada yer alıyor” dedi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir