Altın adası bulundu! Dev hazineyi balıkçılar çıkardı…

Altın hazineleriyle ünlü efsanevi bir Endonezya krallığının yeri, sonunda Altın Adası olarak bilinen Sumatra‘da keşfedilmiş olabilir. Son beş yıldır, Palembang yakınlarındaki timsahların istila ettiği Musi Nehri‘ni keşfeden balıkçılar, derinlerden değerli taşlar, altın tören yüzükleri, madeni paralar ve bronz keşişlerin çanları dahil olmak üzere şaşırtıcı bir hazineyi çektiler.

Altın adası bulundu! Dev hazineyi balıkçılar çıkardı... - Sayfa:2

Şimdiye kadarki en inanılmaz buluntulardan biri, 8. yüzyıldan kalma, milyonlarca sterlin değerinde, mücevherle kaplı, gerçek boyutlu bir Buddha heykeli.

Altın adası bulundu! Dev hazineyi balıkçılar çıkardı... - Sayfa:4

Bulunan eserler, 7. ve 13. yüzyıllar arasında güçlü bir krallık olan ve bir yüzyıl sonra gizemli bir şekilde ortadan kaybolan Srivijaya uygarlığına kadar uzanıyor.

Altın adası bulundu! Dev hazineyi balıkçılar çıkardı... - Sayfa:5

HİÇ BİRİNİN ŞANSI YAVER GİTMEMİŞTİ

Daily Mail gazetesine açıklamalarda bulunan İngiliz deniz arkeoloğu Dr Sean Kingsley, “Büyük kaşifler, Srivijaya’yı Tayland ve Hindistan kadar uzaklarda her yerde aradılar, hiçbirinin şansı yaver gitmedi.” dedi.

Altın adası bulundu! Dev hazineyi balıkçılar çıkardı... - Sayfa:6

DENİZCİ SİNBAD’IN HİKAYELERİ YAŞANIYOR

Deniz arkeoloğu Dr Kingsley, “Son beş yılda olağanüstü şeyler ortaya çıkıyor. Tüm dönemlerin madeni paraları, altın ve Budist heykelleri, mücevherler, Denizci Sinbad’da okuyabileceğiniz ve bunların uydurulduğunu düşündüğünüz her türlü şey. Aslında gerçek.” diye konuştu.

Altın adası bulundu! Dev hazineyi balıkçılar çıkardı... - Sayfa:7

Umatra, altın yatakları ve doğal kaynaklar açısından zengin olması nedeniyle eski zamanlarda Altın Adası olarak anılırdı ve Güneydoğu Asya ticaretinin önemli bir noktasaydı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir