Vitor Pereira ilk dönemini aratıyor mu?

Süper Lig’de çıktığı son 3 maçta hanesine puan yazdıramayan ve zirveden uzaklaşan Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira, eleştirilerin odak noktası oldu.

Pereira ilk dönemini aratıyor! - 2. Foto

Sarı-lacivertli takımın ligde ve UEFA Avrupa Ligi’nde bekleneni verememesi ve sergilediği performansla taraftarlarını mutlu edememesi, Portekizli teknik adamın geleceğinin tartışılmasına yol açtı.

Pereira ilk dönemini aratıyor! - 3. Foto

Fenerbahçe ile yolları ikinci kez kesişen Vitor Pereira, ligde 11 haftalık periyotlar dikkate alındığında puan ve gol istatistikleri bakımından görev yaptığı ilk dönemin gerisinde kaldı.

Pereira ilk dönemini aratıyor! - 4. Foto

Süper Lig’de çıktığı 11 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşayan sarı-lacivertli ekip, hanesine 19 puan yazdırdı. Bu müsabakalarda 15 kez fileleri havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 13 gol gördü.

Pereira ilk dönemini aratıyor! - 5. Foto

Sarı-lacivertliler, Pereira’nın ilk kez görev yaptığı 2015-2016 sezonunda ise 11 haftalık periyotta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda 24 puan elde etmişti. Bu karşılaşmalarda 16 kez ağları sarsan Fenerbahçe, 9 gole engel olamamıştı.

Pereira ilk dönemini aratıyor! - 6. Foto

Fenerbahçe, Süper Lig’i ikinci sırada tamamladığı 2015-2016’da sadece 4 mağlubiyet yaşamıştı. Sarı-lacivertliler, bu sezon ise henüz 11. haftada aynı mağlubiyet sayısına ulaştı.

Pereira ilk dönemini aratıyor! - 7. Foto

LİDERİN 8 PUAN GERİSİNDE 

Süper Lig’de çıktığı maçların 5’inde puan kaybı yaşayan Fenerbahçe, 11. hafta sonunda namağlup lider Trabzonspor’un 8 puan gerisinde yer aldı. Sarı-lacivertliler, puan kaybı yaşadığı müsabakalarda Demir Grup Sivasspor ile berabere kalırken, Medipol Başakşehir, Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor ve İttifak Holding Konyaspor’a mağlup oldu.

Pereira ilk dönemini aratıyor! - 8. Foto

KALESİNİ GOLE KAPATAMIYOR 

Fenerbahçe, tüm kulvarlarda çıktığı son 12 müsabakada kalesini gole kapatamadı. Süper Lig’de yaptığı son 8 karşılaşmada gol yiyen sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turu ile gruplarda oynadığı son 4 maçta da rakip takımların skor üretmesine engel olamadı.

Pereira ilk dönemini aratıyor! - 9. Foto

GELECEĞİ TARTIŞILIYOR

Fenerbahçe’de üst üste alınan kötü sonuçlar, Vitor Pereira’nın sarı-lacivertli kulüpteki geleceğinin tartışılmasına yol açtı. Portekizli teknik adamın ısrarla 3-4-2-1 sistemi üzerinde durması, formasyonu hiç esnetmemesi ve oyuncu değişikliklerinde verdiği kararlar, futbol kamuoyu tarafından eleştiriliyor.

Pereira ilk dönemini aratıyor! - 10. Foto

ALİ KOÇ DÖNEMİNİN 5. TEKNİK DİREKTÖRÜ 

Vitor Pereira, Ali Koç’un başkanlığı döneminde Fenerbahçe’nin başında görev yapan 5. teknik direktör konumunda bulunuyor. Sarı-lacivertli kulübün 2018’den bu yana başkanlığını yürüten Ali Koç döneminde daha önce Phillip Cocu, Ersun Yanal, Erol Bulut ve Emre Belözoğlu, teknik direktörlük görevini üstlenmişti.

Pereira ilk dönemini aratıyor! - 11. Foto

Fenerbahçe, Süper Lig’de bu teknik adamlardan Cocu ile 10, Ersun Yanal ile 43, Erol Bulut ile 30, Emre Belözoğlu ile de 10 maça çıkmıştı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir