Joe Biden’dan Trump yönetimi adına özür

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Donald Trump yönetiminin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesi sebebiyle özür dilerken; Fransa lideri Emmanuel Macron, küresel sıcaklık artışının 1,5 dereceyle sınırlandırılması için öneri istedi.

Evan Vucci/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Emisyonda ülke olarak en büyük payı olan Çin lideri Şi Cinping Glasgow’a gelmezken; Hindistan Başbakanı Narendra Modi,net sıfır” karbon emisyonu hedefine 2070’de ulaşmayı planladığını duyurdu.

TRUMP YÖNETİMİNİN TAVRI İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump yönetiminin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesi sebebiyle özür diledi. Göreve başlar başlamaz Paris İklim Anlaşması’na geri döndüğünü belirten Biden, “Bence özür dilememeliyim ama yine de geçmiş yönetim döneminde ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesi nedeniyle özür dilerim.” ifadesini kullandı.

Biden, bütün büyük ekonomilerin sera gazı salınımı konusunda amaçlarına ulaşmasını umduğunu vurgulayarak, “ABD, bu konuda üzerine ne düşüyorsa yapacaktır.” dedi.

“İklim değişikliğiyle mücadele” en büyük seçim vaatlerinden biri olan Biden göreve geldiği 20 Ocak’ta anlaşmaya geri dönülmesi için bir kararname imzalamıştı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir