İngiltere’de gördü aynısı İstanbul’da kurdu

İngiltere’de gördüğü kelebek bahçesinden etkilenerek Türkiye’de çiftlik kuran Çiğdem Ünlü, sağlıklı ve doğal ortamda baktığı kelebek neslinin devamına katkı sağlıyor.

Yaklaşık 800 kadar kelebeğe ev sahipliği yapan Beykoz’daki çiftlik, ziyaretçilerine rengarenk canlılarla bir arada olma fırsatı veriyor. Tropikal bir iklim oluşturulan, 28 derece sıcaklık ve yüzde 80 nem koşullarında tutulan bahçede 15 çeşit kelebek türüne özel bakım uygulanıyor.

Ünlü, yaptığı açıklamada, çiftliğin 2013 yılında kurulduğunu söyledi.

Eşiyle gittiği yurt dışı seyahatlerinde kelebek bahçelerine rastladıklarını belirten Ünlü, “Shakespeare’in doğduğu ve müthiş eserlerini yazdığı kasaba Stratford’ta ilk olarak kelebek bahçesini görmüştük. ‘Biz bu işi Türkiye’de yapmalıyız’ dedik. İkimiz de çevreciyiz. Çocukların AVM’lerden kurtulması, doğal ortamı tanımaları, kelebeklerin güzelliklerine tanıklık etmeleri ve kelebeklerin bize ne faydaları olduğunu öğrenmeleri için bu çiftliği kurmaya karar verdik. Uzun aşamaların ardından, 2 yıl kadar çalıştık ve sonrasında da ilk kelebeklerimizi İstanbul’a, buraya Beykoz’a getirdik.” dedi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir