Yeni rolü uğruna nikotin komasına girdi

Dünyaca ünlü oyuncu Benedict Cumberbatch, The Power Of The Dog’daki sigara içen karakteri için üç defa nikotin zehirlenmesi geçirdiğini söyledi.

Jane Campion’un yönettiği filmde zincirleme sigara içen çiftlik sahibi Phil Burbank rolünü canlandıran 45 yaşındaki oyuncu, Esquire UK’ye rolü gereği yaşadığı sağlık sorunlarını anlattı.

2014 yılında sigarayı bırakan Cumberbatch, rolü üstlendikten sonra sürekli olarak sigara yakmanın ne kadar korkunç olduğunu anlattı:

“Sigara içmek, gerçekten zordu. Üç defa nikotin zehirlenmesi geçirdim.”

Mide bulantısı, ağızda aşırı tükürük, kusma, iştahsızlık, baş ağrısı, göz tahrişi ve baş dönmesi gibi belirtiler nikotin zehirlenmesini işaret eder.

“NASIL KOKTUĞUMU BİLMESİNİ İSTEDİM”

Sigara içme zorluklarına rağmen, Cumberbatch role nasıl tamamen odaklandığını da anlattı:

“O koku tabakasını üzerimde istedim. Odadaki insanların nasıl koktuğumu bilmesini istedim. Zordu ama… Sadece provalarda değildi. Yemek yemeye ve Jane’in arkadaşlarıyla falan buluşmaya gidiyordum.”

Bu, Cumberbatch’in rolü için ilk zehirlenişi değil; ünlü oyuncu, daha önce de 2012’de Belgravia’da Skandal adlı bir Sherlock bölümünü çekerken de acı çekti.

AİLEMDEN AYRI OLMAMA DEĞECEK BİR PROJE OLMALI

Esquire UK, Sherlock’un yeniden başlama ihtimaline yönelik de sorular sormayı ihmal etmedi. Cumberbatch, Sherlock rolüne geri dönüp dönmemesiyle ilgili esprili bir cevap verdi: “Asla asla deme.” Ve potansiyel geri dönüş için koşulların doğru olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

“BUNA İŞ DİYEBİLİRSEM, NE MUTLU BANA”

Ayrıca proje seçerken de dikkatli davrandığını anlattı:

“İşimden gerçekten zevk alıyorum. Çalıştığım zaman çok çalışmak istiyorum. Ailemden ve evimden ayrılmaya değer olmalı. Ve eğer yeni bir beceri kazanıp buna iş diyebilirsem, ne mutlu bana.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir